Hainele ne influenteaza modul in care gandim!

Hainele ne influenteaza modul in care gandim!

Îmbrăcămintea purtată la locul de muncă ne influenţează modul în care gândim! Cel puţin asta susţin cercetătorii americani, care au realizat un studiu care analizează modul în care hainele, stilul vestimentar, modifică modul în care funcţionează creierul.

Cercetătorii de la Universitatea Columbia şi Universitatea de Stat California din Northridge au invitat un grup de voluntari să îşi aprecieze propriul grad de formalism prin prisma ţinutelor lor vestimentare.

Iar rezultatele, publicate in Social Psychological & Personality Science, au arătat că îmbrăcămintea are un impact semnificativ asupra tipurilor de procese cognitive. Cu cât ţinuta era mai formală, cu atât activitatea cerebrală era mai intensă.

„Ţinuta business, de exemplu, i-a făcut pe oameni să se simtă mai puternici, să adopte o gândire abstractă, la un nivel superior”, a declarat coordonatorul studiului, Michael Slepian, „costumul clasic fiind văzut drept un simbol al puterii„.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, în emisiunea tv Gadget Show, realizată de de la GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.