Ce cladiri mai construiesc chinezii (GALERIE FOTO)

Data: 8/08/2012 | Autor: .

Economia chineza este una dintre cele mai dinamice din lume. In timp ce alte tari se zbat in criza, produsul intern brut al Chinei inregistreaza cresteri record, iar cea mai buna dovada o reprezinta ritmul alert in care se construieste.

Arhitectii de la Zaha Hadid au prezentat, recent, cateva dintre cele mai noi proiecte care urmeaza sa fie dezvoltate in urmatorii ani in cele mai importante orase din China.

 

Sky SOHO din Shanghai

O cladire destinata locuintelor, ce urmeaza sa fie realizata in apropiere de statia de metrou Hongqiao , in centrul orasului Shanghai.

 

Wangjing SOHO in Beijing

Opera House din Guangzhou

O cladire de 70.000 de metri patrati care va gazdui Opera. Sala principala va avea 1800 de locuri. Vor fi disponibile, de asemenea, numeroase alte sali de vizionare, conferinte, protocol si lectura.

 

Centrul de Arta din Chendgdu

Centrul de arta se anunta a fi cea mai spectaculoasa cladire din provincia Sichuan. In salile centrului artistic vor fi gazduite expozitii, manifestari cultural-educative dar si concerte si spectacole. Centrul va avea un auditorio, un muzeu de arta, un centru de expozitii, o zona de librarii, o biblioteca, restaurante si magazine .

 

 

Galaxy Soho din Beijing

Un complex multi-functional care va include o zona rezidentiala, una de office si un mall. Cele trei cladiri urmeaza sa fie dezvoltate pana in 2014.