Ce gadgeturi au cumparat romanii in 2012

Data: 31/12/2012 | Autor: .

samsung-galaxy-phonesAnul acesta, telefoanele s-au clasat pe primul loc in topul preferințelor romanilor, arata un studiu realizat de Emag si citat de GadgetReport.ro
Interesul fața de aceasta categorie a crescut semnificativ pe finalul acestui an – in decembrie, vanzarile de telefoane mobile au crescut cu 66% fața de aceeași perioada a anului trecut. Samsung și-a adjudecat primul loc in topul vanzarilor dupa producatori, urmat de Apple, Nokia și de romanii de la Allview.

2. Tablete

Tabletele au fost, incontestabil, vedetele acestui sezon. In luna decembrie, romanii au cumparat de patru ori mai multe tablete decat in aceeași perioada a anului trecut, vanzarile de tablete depașindu-le astfel, pentru prima oara, pe cele de laptopuri și desktopuri combinate. Din punct de vedere cantitativ, topul celor mai vandute tablete este condus de romanii de la Allview, in vreme ce, valoric, Apple și Samsung domina clasamentul.

3. Laptopuri
Deși au inregistrat un volum de vanzari similar cu cel din 2011, laptopurile au pierdut in acest an primul loc in preferințele romanilor,ca urmare a creșterii puternice a cererii pentru smartphone-uri și tablete. O libertate de mișcare cat mai mare pare sa fie ceea ce cauta in acest moment romanii, și pe segmentul laptopurilor preferințele acestora indreptandu-se tot mai mult catre ultrabook-uri și ultraportabile. In decembrie, ultrabook-urile au insumat 20% din vanzarile categoriei.

 

4. Televizoare

Televizoarele au avut mare cautare in acest sezon, in decembrie vanzarile fiind cu 32% mai mari decat in aceeași perioada a anului trecut. Televizoarele LED domina topul, cu aproape 90% din totalul televizoarelor vandute in luna decembrie. De asemenea, tehnologia 3D se bucura de popularitate in creștere, mai bine de un sfert din comenzile din decembrie fiind pentru modele de acest tip. Din punct de vedere al brandului, romanii prefera Samsung, Sony și Philips, in timp ce pe segmentul entry domina brandurile romanești Horizon și Eboda.

5. Jucarii

In luna decembrie s-au cumparat peste 7.000 de jucarii de la eMAG, printre cele mai populare fiind jocurile educative, trenulețele electrice, laptopurile pentru copii și saniuțele. Daca pentru baieței mașinuțele cu telecomanda au fost cadourile cele mai la indemana, fetițele au primit in acest an papuși Cicciobello și Baby Amore.

6. Produse de ingrijire a parului

Pe langa laptopuri, tablete și televizoare, in decembrie au fost foarte cautate și produsele pentru ingrijirea parului. Placile de par și ondulatoarele s-au vandut cel mai bine, urmate de aparatele de tuns și uscatoarele de par. Cele mai apreciate branduri de pe acest segment sunt Remington, Rowenta și Phillips.

7. Aparate foto
Aparatele foto continua sa ocupe un loc insemnat pe lista de cumparaturi a romanilor, iar inovațiile din aceasta categorie au generat o creștere a interesului fața de aparatele mirrorless și DSLR, care au reprezentat 20% din vanzarile categoriei in aceasta luna. Nikon, Canon și Fujifilm sunt cele mai cautate branduri pe segmentul foto, urmate de Sony, Samsung și Olympus.