Google Time: Un concept spectaculos

Data: 6/01/2013 | Autor: .

google_time_full-730x572Zvonurile privind aparitia unei noi categorii de gadgeturi, ceasurile inteligente, aprind imaginatia designerilor. Adrian Maciburko a dezvoltat un astfel de concept, intitulat Google Time, pornind de la limbajul de design al Google.

Device-ul dispune de un touchscreen si de posiblitatea de recunoastere a comenzilor vocale, si integreaza cardurile disponibile in Google Now. Pe langa ora, ceasul poate afisa o serie intreaga de informatii utile precum starea vremii sau update-urile de pe retelele sociale.

Conceptul Google Time vine la cateva saptamani dupa zvonurile potrivit carora Apple ar lucra la un ceas inteligent cu un ecran de 1,5 inchi.

“Zvonurile misterioase care apar din Asia trebuie primite cu precautie. Conceptul de computer portabil este insa popular in randul celor pasionati de tehnologie”, scrie Business Insider. Aceasta este o linie de produse pe care Apple ar putea eventual intra, afirma Gene Munster, analist la firma de cercetare Piper Jaffray.

Consumatorii sunt deja interesati de un ceas iOS. 70.000 de persoane au contribuit pe platforma pe Kickstarter.com la o finantare de 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui ceas, numit Pebble, care sa se conecteze la iPhone.

Un alt argument in favoarea unui astfel de proiect ar fi ca Apple cheltuieste miliarde de dolari pe proiecte despre care nimeni nu stie nimic in afara companiei.

google_time_nav-730x643