Ce vand si ce cumpara romanii pe internet?

Data: 25/10/2011 | Autor: .

Romanii vand si cumpara pe internet in principal haine, incaltaminte, masini, case si terenuri, arata un studiu realizat de Mercador, pe baza anunturilor publicate pe internet.

Produsele de imbracaminte si incaltaminte s-au situat pe primul loc din in ceea ce priveste produsele oferite spre vanzare de romani in luna septembrie a acestui an, se arata intr-un studiu statisitic efectuat pe un numar de aproximativ 163.000 de produse si servicii puse spre vanzare de romani.

Numarul de produse de vestimentatie a ocupat aproape jumatate din preocuparile comerciale online ale romanilor, inregistrand nu mai putin de 82.934 de anunturi privind vanzarea, cumpararea, dar si schimbul de haine, incaltaminte si accesorii vestimentare noi si second hand.

Pe locul doi in acest clasament s-au situat vanzarile de masini care au contorizat nu mai putin de 30.500 de anunturi gratuite online.

Anunturile auto in luna septembrie cuprind de la vanzari de autoturisme, motociclete si ATV-uri pana la camioane, utilaje de constructii sau masini agricole, piese auto si servicii de dezmembrari, inmatriculari sau tuning auto.

Categoria imobiliare a revenit in luna septembrie in topul intereselor romanilor din aceasta si ocupa a treia pozitie in top, cu peste 14.400 de oferte de vanzare, cumparare inchiriere, urmata la o distanta apreciabila de produsele pentru copii (aproximativ 8.500 de anunturi) precum si de electronice si electrocasnice cu mai mult de 7.000 de anunturi.

Serviciile ocupa locul 6 in luna septembrie, dupa ce au depasit cu putin cifra de 7.000 de anunturi gratuite disponibile online, la egalitate cu categoria servicii, colaborari si afaceri.

La polul opus s-au situat anunturile din categoriile locuri de munca (1800 de anunturi), casa si gradina (2.700 de anunturi) dar si animale de companie si domestice (3.300 de anunturi).

Anunturile inscrise de utilizatori sunt verificate in timp real de o echipa de moderatori pentru a putea oferi in continuare continut de calitate si pentru a diminua la zero anunturile false (de tip spam), duplicate sau cu potential de frauda.

Studiul a fost efectuat in perioada 1 – 30 septembrie 2011 pe un numar de aproape 800.000 de vizitatori unici ai site-ului Mercador.ro.

Numarul total al anunturilor a fost de 162.661, dintre care aproximativ 85% au fost oferte de produse si servicii, restul de cca 15% fiind cereri din partea cumparatorilor.