Cea mai bună boxă bluetooth. Ieftină, rezistentă și cu un sunet excelent

Data: 20/11/2018 | Autor: .
Cea mai bună boxă bluetooth. Ieftină, rezistentă și cu un sunet excelent

UE Wonderboom

Piața românească a fost invadată în ultimii ani de zeci de modele de boxe bluetooth. Să alegi cea mai bună boxă din oferta extrem de variată ca design, preț și facilități, reprezintă o misiune cel puțin dificilă, relatează GadgetReport.ro

Jurnaliștii de la Gizmodo au testat mai multe modele ieftine, de la firme cunoscute: Sony XB10, JBL Clip 3, Bose SoundLink Micro, Sony XB21, JBL Flip 4 și UE Wonderboom.

Design

Atunci când cumperi o boxă bluetooth, te aștepți să îți ofere un design confortabil, să fie ușor de folosit și solidă, iar dacă se poate, să reziste la apă și praf. Asta, bineînțeles dincolo de calitatea sunetului care este, până la urmă, principalul criteriu.

JBL Clip 3

Judecând după aceste criterii, JBL Clip 3 și Bose SoundLink Micro par a fi cele mai ofertante produse, mai cu seamă că, dincolo de design, oferă un sunet excelent.
Din punct de vedere al ușurinței în funcționare, UE Wonderboom se dovedește a fi însă cea mai optima variantă, având un buton de conectare la Bluetooth, un altul multifuncțional, pentru play/pauză/skip și o zonă de plus/minus volum.

Conectivitate

Bose SoundLink Micro

Nu toate boxele Bluetooth se conectează optim la telefon sau laptop. Sunt unele care pierd semnalul, se blochează, sunt sensibile la interferențe.
Nu este însă cazul produselor selectate de Gizmodo, care beneficiază de o conectivitate optimă.

JBL Flip4

Dintre acestea, însă, UE Wonderboom se descurcă cel mai bine în party-mode, adică este capabilă să primească mai multe conexiuni simultan, spre deosebire de gadgeturile de la Sony, JBL și Bose care înregistrează probleme de conectivitate.

Calitatea sunetului

Este, fără îndoială, cel mai important criteriu de selecție. Trebuie să știți că toate boxele intrate în testul Gizmodo se aud excelent, cu un sunet spațial puternic, cu bași fără vibrații și înalte bine definite.
Pentru a o găsi pe cea mai bună, primul criteriu de selecție îl reprezintă dimensiunea difuzorului. Sony XB10 și JBL Clip 3 deși se aud excelent, sunt eliminate la acest criteriu, având cele mai mici difuzoare.

Și Bose SoundLink Micro este retrogradată la acest capitol pentru că, deși oferă un sunet spațial, se simt compromisurile făcute la nivelul difuzoarelor, pentru a respecta linia de design.
Sony XB21, JBL Flip4 și UE Wonderboom stau mult mai bine la acest capitol, toate oferind un semnal de calitate.

Sony XB21

Diferența dintre ele este însă una semnificativă. În timp ce Sony XB21 și JBL Flip4 oferă un sunet unidirecțional, frontal, UE Wonderboom se aude excelent din toate unghiurile, grație difuzorului sferic.

Astfel că, în urma jurizării, Gizmodo a ajuns la concluzia că cea mai bună boxă Bluetooth din segmentul ieftin este UE Wonderboom. Boxa o puteți cumpăra de AICI la un preț foarte bun, de numai 161 de lei.