Cea mai detaliată imagine a Pământului, surprinsă de satelitul GOES-16

Data: 24/01/2017 | Autor: .

Cea mai detaliată imagine a Pământului, surprinsă de satelitul GOES-16Agenţia Spaţială Nord Americană NASA a dat publicităţii cele mai detaliate imagini ale Pământului. Fotografiile au fost surprinse de satelitul GOES-16, care aparţine Administraţiei Federale de Meteorologie (NOAA), relatează GadgetReport.ro

Imaginile au o rezoluţie de patru ori mai bună decât orice altă captură folosită până în prezent, au anunţat oficialii NOAA.

Satelitul GOES-16, lansat în 19 noiembrie 2016, trimite un set nou de imagini la fiecare 15 minute. Acestea vor ajuta meteorologii să ofere prognoze meteo mult mai bune.

„Intrăm într-o nouă eră a prognozelor meteo”, a declarat Louis Uccellini, directorul NOAA.

Satelitul GOES-16 orbitează geostaţionar Pământul la o altitudine de 35,900 kilometri, distanţă care îi permite să evalueze mult mai bine modificările din atmosfera planetei.

Potrivit NASA, satelitul va oferi imagini din 5 în 15 minute, astfel încât va oferi meteorologilor un instrument mult mai fidel pentru a anticipa evoluţia vremii, inclusiv apariţia uraganelor şi a altor fenomene meteo extreme.

NOAA urmează să lanseze, în 2018, încă un satelit meteorologic, GOES-17, care va ajuta la dezvoltarea unor prognoze meteo şi mai bune.