Cea mai tampita reclama japoneza. Cum sa iubesti un bancomat? (VIDEO)

Data: 28/02/2014 | Autor: .

 

atm

Japonezii sunt cunoscuti pentru reclamele lor bizare. Una dintre ele a depasit insa toate asteptarile si a generat un val de reactii negative pe internet.

“Creativii” angajati de Association of Labour Banks, o asociatie a bancherilor din Japonia, au lansat o reclama care incearca sa ii determine pe japonezi sa foloseasca mai des bancomatele.

Asta dupa ce bancherii au observat ca niponii au ajuns sa faca aproape toate tranzactiile cu cardul si pe internet si nu prea mai scot bani cash de la bancomate. Iar asta inseamna ca bancile incaseaza mai putini bani din comisioane.

Reclama vine cu un scenariu cel putin ciudat. In spotul video care il puteti vedea mai jos, o fetita isi arata afectiunea nemarginita pentru un ATM care se dovedeste a fi tatal ei.

In timp de este cocolosita de mascota ATM, fetita striga, cu entuziasm “sa scoatem bani de la bancomat, bani de la bancomat”.

Pe blogurile din Japonia, reclama face furori, iar cel mai apreciat comentariu este cel in care un utilizator remarca faptul ca, de fapt, tatal este pentru familie principala sursa de venit, un adevarat bancomat uman.

Daca vreti sa mai vedeti astfel de reclame, va invitam sa urmariti o compilatie cu cele mai ciudate spoturi comerciale difuzate in ultimii ani de televiziunile japoneze.

In mod paradoxal, toate aceste reclame au generat cresteri masive de vanzari, dovada diferenta culturala uriasa intre Occident si Orient…