Cei care nu au cont de Facebook sunt psihopati?

Data: 13/08/2015 | Autor: .

Cei care nu au cont de Facebook sunt psihopati?

Facebook a devenit atat de prezent in societatea moderna incat un numar tot mai mare de angajatori si chiar si unii psihologi sustin ca cei care nu sunt prezenti pe reteaua sociala sunt cel putin „suspecti”, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Publicatia germana Der Taggspegel relatează că departamentele de resurse umane ale companiilor folosesc din ce in ce mai mult Facebook si devin suspicioase in privinta candidatilor care nu au un profil pe site.

Pagina personala de Facebook a unei persoane ar trebui verificata si in cazul relatiilor intime. Astfel, publicatia electronica Slate.com le recomanda cititorilor tineri sa nu se implice intr-o relatie cu nimeni care nu are un cont pe Facebook.

„Daca ai o anumita varsta si intalnesti pe cineva cu care esti pe cale sa ajungi in pat, iar acea persoana nu are un cont Facebook, ai putea sa primesti o identitate falsa. Acest lucru ar trebui sa fie un avertisment”, scrie publicatia.

Practic, lipsa unui cont de Facebook reprezinta un semn ca o persoana este anormala, disfunctionala sau chiar periculoasa, conchide Daily Mail.

Cercetătorii susţin că Facebook le permite oamenilor să îşi expună caracteristicile personale şi relaţiile pe care le preţuiesc cel mai mult. În acelaşi timp, Facebook le aminteşte oamenilor de valorile, ţelurile şi relaţiile lor personale. 

„Poate că cei care caută parteneri pe internet sunt anxioşi pentru că sunt singuri sau au divorţat de curând şi îşi pot găsi alinarea în crearea unui profil online care le permite să reflecteze asupra valorilor şi identităţii personale. De asemenea, studenţii care se simt stresaţi în legătură cu examenele pe care urmează să le susţină şi-ar putea găsi consolarea în profilele lor de pe reţelele de socializare”, afirmă experţii.