Cei şapte magnifici doboară recordurile de audienţă în cinematografe

Data: 29/09/2016 | Autor: .

Cei şapte magnifici doboară recordurile de audienţă în cinematografe

Filmul western Cei şapte magnifici (The Magnificent Seven) a adunat peste 35 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare, în cinematografele din SUA, un adevărat record în materie în condiţiile în care producţia a costat numai 90 de milioane de dolari, relatează HollywoodReporter. Filmul este prezent şi pe ecranele din România.

nesokb1uksa3vy_1_b

Potrivit jurnaliştilor de la Hollywood, filmul ,,Cei şapte magnifici” va ajunge în doar câteva zile pe profit, semn că western-ul este un gen de film care nu a murit şi că, cu un scenariu bun şi o distribuţie de excepţie, astfel de producţii pot da lovitura în cinematografe.

Produs de Metro-Goldwyn-Mayer Pictures și Columbia Pictures, în colaborare cu LStar Capital și Village Roadshow Pictures, filmul „Cei şapte magnifici / The Magnificent Seven ” îi are în distribuție pe Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett, Matt Bomer și Peter Sarsgaard. Producători sunt Roger Birnbaum și Todd Black, iar scenariul Cei şapte magnifici/The Magnificent Seven este semnat de Nic Pizzolatto (cunoscut pentru serialul „Detectivii din California”) și Richard Wenk.

POVESTEA DIN CEI ŞAPTE MAGNIFICI

Localitatea Rose Creek din Mexic se află sub controlul dur al industriașului Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), iar oamenii sunt disperați și vor să se elibereze de sub tirania lui. Sub conducerea Emmei Cullen (Haley Bennett), ei caută protecție din partea unui grup de șapte pistolari, cunoscuți vânzători de recompense și asasini plătiți: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) și Red Harvest (Martin Sensmeier).  Pe măsură ce se pregătesc de confruntarea cu bandiții industriașului, cei șapte se trezesc că luptă pentru mai mult decât bani.

Influența lui Akira Kurosawa

afis-cei-sapte-magnificiIdeea  filmului Cei şapte magnifici (The Magnificent Seven) s-a născut în 2010, când Roger Birnbaum a ajuns la conducerea MGM și a dobândit acces în bogata arhivă a studioului. Frunzărind titlurile de colecție a remarcat pelicula anului 1960 intitulată „Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven” care îi plăcuse teribil în vremea studenției.

Acum, însă, a aflat cu uimire că la baza ei se află filmul japonez „Cei șapte samurai”, regizat de Akira Kurosawa, un clasic al genului. Atunci i-a venit lui Birnbaum ideea de a reface povestea celor șapte justițiari.

Așa că atunci când a revenit la rolul de producător s-a apucat imediat de idee, căutând o perspectivă nouă și modernă asupra poveștii. Aici a intrat în scenă Antoine Fuqua a cărui primă propunere pentru filmul ,,Cei şapte magnifici” a fost Denzel Washington.

Fuqua și Washington au mai lucrat împreună și au o relație specială, iar regizorul Cei şapte magnifici (The Magnificent Seven) avea un presentiment că actorul va accepta noua provocare. Todd Black, unul dintre producători, crede că Denzel Washington a spus da proiectului din mai multe motive: nu jucase niciodată într-un western, era un tip de film complet diferit față de ceea ce alege el și avea și o relație foarte bună cu regizorul.

Așa a ajuns actorul să joace rolul lui Chisolm, șeful găștii de pistolari, un fel de omul potrivit la locul potrivit. Următorul actor ales pentru un rol în gruparea magnificilor  a fost Chris Pratt, care îl întruchipează pe Josh Faraday, mâna dreaptă a lui Chisolm.

Pratt a acceptat rolul imediat, și el își dorea de ceva vreme să joace într-un western. Actorul a fost teribil de încântat de colaborarea cu dresorul de cai și cu cowboy-ii din viața reală. Uimitoare pentru el a fost și relația de prietenie care s-a legat rapid între cei șapte actori, care au devenit și în viața reală o gașcă, exact ca în film.

„A fost nemaipomenit să îi adunăm pe toți acești actori pe care în mod normal nu-i vezi într-un western”, spune regizorul The Magnificent Seven, Antoine Fuqua, care se declară mândru de nota unică și contemporană a filmului.

Apoi în distribuția Cei şapte magnifici (The Magnificent Seven) au ajuns cinci tineri actori: Ethan Hawke ca Goodnight Robicheaux; Vincent D’Onofrio ca Jack Horne; sud-coreeanul Byung-Hun Lee în rolul lui Billy Rocks; actorul american de origine mexicană Manuel Garcia-Rulfo ca Vasquez; și actorul de origine indiană Martin Sensmeier ca Red Harvest.

Toate aceste personalități ajung în gașca pistolarilor din motive diferite, explică Ethan Hawke. Unul are un vis, altul și-a pierdut familia, un al treilea își ajută un prieten, altul are un secret de îngropat, iar un altul a răspuns unei chemări a hazardului, neavând altceva mai bun de făcut. „Niciunul nu are vreun motiv moral să intre în acest grup, dar, în final, toți se trezesc că luptă pentru justiție și pentru o cauză bună”, mai spune Ethan Hawke.