Cel mai bun antivirus gratuit din 2015! Cum îţi protejezi calculatorul

antivirusSă îţi protejezi calculatorul cu un antivirus nu mai reprezintă un moft. La câţi viruşi circulă pe internet, sub diverse forme, este de ajuns să deschizi un site neprotejat şi să te trezeşti infectat. Rezultatul? Calculatorul o să îţi meargă tot mai greu şi, în cazul unor viruşi, de fiecare dată când vei face tranzacţii online, există pericolul ca parolele tale să ajungă la hackeri şi, bineînţeles, să rămâi fără bani. GadgetReport.ro vă prezintă patru dintre cei mai buni antiviruşi pe care îi puteţi descărca gratuit de pe internet.

  1. Avast 2015 – Avast este disponibil pe Windows, Android, MAC, iOS şi a fost descărcat până acum de peste 220 de milioane de oameni. Versiunea gratuită Avast oferă o protecție inteligentă antivirus și anti-malware. Îţi scanează fişierele şi îţi permite să eviţi furtul de date. Avast 2015 îl puteţi descărca gratuit de aici.
  2. AVG AntiVirus Free 2015AVG are o interfaţă simplă şi uşor de folosit, care oferă protecţie pentru toate dispozitivele pe Windows, Android, MAC, iOS. Pentru dispozitivele mobile, AVG oferă și funcția Anti Theft (anti furt) care ajută utilizatorul să-și localizeze dispozitivul mobil în caz de pierdere sau furt. AVG poate fi descărcat gratuit de aici.
  3. Panda Cloud Antivirus Freeeste unul dintre cele mai bune programe antivirus gratuite disponibile pe internet. Panda tratează altfel problema viruşilor. Nu scanează fişierele din calculator în modul clasic, ci le trimite pe un server privat, unde le verifică şi, dacă sunt ok, le păstrează. Cele infectate le şterge automat. Astfel că rata de protecţia ajunge la 99,8%, fără să aibă nevoie de ok-ul utilizatorului.Panda Cloud Antivirus Free poate fi descărcat gratuit de aici.
  4. BitDefender Antivirus Free Edition – Soluţia antivirus dezvoltată de softiştii români este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Modulul gratuit îţi permite să scanezi online calculatorul şi să primeşti un verdict dacă e infectat sau nu. Dincolo de modulul online, Bitdefender poate fi descărcat în varianta test, iar dacă vă place, va trebui să cumpăraţi o licenţă. Detalii aflaţi de aici.