Cel mai mic computer dual-core din lume

Data: 21/11/2011 | Autor: .

Compania norvegiana FXI a lansat prototipul unui computer dual-core in miniatura sub forma unui USB stick. La 200 de dolari, gadgetul vine cu un procesor dual-core 1.2-GHz Samsung Exynos ARM si sistemul de operare Android 2.3.

Mini-computerul are acelasi procesor ca pe smartphone-ul Galaxy S II. Pe langa procesorul dual-core, gadgetul are o placa de internet wireless 802.11n, Bluetooth, HDMI-out  si microSD card.

Botezat Cotton Candy pentru ca are numai 21 de grame, mini PC-ul celor de la FXI transforma, practic, orice ecran care are mufa USB 2.0, de la TV, la tablete, laptopuri, monitoare si set-top box-uri in adevarate computere capabile sa ruleze toate programele oferite de Android.

Cand il conectezi la un televizor, Cotton Candy foloseste HDMI pentru video, USB-ul pentru alimentare si Bluetooth pentru a conecta o tastatura sau un mouse. Gadgetul este capabil sa redea imagine HD la 1080p.

Daca conectezi Cotton Candy la un calculator, fie el Mac sau PC, cu Windows sau OS X, gadgetul este recunoscut ca un USB drive.

Poti lansa, astfel, software-ul Android prin dublu-click, sistemul fiind vizibil intr-o fereastra separata. O alta facilitate interesanta este ca poti transfera documente de pe Cotton Candy pe sistemul de pe calculator prin clasicul drag&drop.

FXI nu a anuntat cand va lansa in productie acest gadget. Cert este ca el va costa sub 200 dolari.