Toyota ataca viitorul cu un Prius care se conduce singur si o bicicleta electrica

Data: 21/11/2011 | Autor: .

Automobilele autonome, care se conduc, practic, singure, sunt mai aproape decat credem, din ce in ce mai multe companii dezvoltand prototipuri de acest fel.  Constructorul japonez Toyota este ultimul exemplu in acest sens, compania pregatindu-se sa prezinte un Prius autonom in cadrul Tokyo Motor Show ce va avea loc saptamana viitoare. 

Prius-ul autonom este doar ultimul dintr-o serie lunga de modele de acest gen, interconectarea masinilor intre ele si eliminarea controlului uman fiind strategia prin care constructorii spera sa puna capat celor 1,3 milioane de decese care se produc in fiecare an in accidente auto.

Cu doar doua luni in urma, un grup de cercetatori de la o universitate germana a dezvoltat un model Wolkswagen care se poate conduce singur, iar Google realizeaza de mai mult timp experimente in acest sens chiar cu modele Prius.

Nici bicicletele electrice nu sunt ignorate de cei de la Toyota, acestia urmand sa prezinte si un model de acest fel in cadrul evenimentului din Tokyo. Prototipul este produs de Yamaha si a mai fost prezentat si in urma cu doi ani, insa de data aceasta este posibil ca Toyota sau Yamaha sa anunte o data oficiala de lansare. Spre deosebire de celelalte modele de biciclete electrice propuse de producatori, modelul celor de la Yamaha si Toyota dispune de tractiune pe ambele roti.

Si alti producatori auto, precum Smart cat si Ford, au prezentat recent modele de acest fel.