Cel mai puternic telefon made in China! Lovitura pregătită de Xiaomi

Data: 10/07/2015 | Autor: .

Xiaomi Mi5 Plus

Chinezii de la Xiaomi, brand care a crescut puternic în vânzări ca urmare a telefoanelor destul de bune lansate la nivel internaţional, pregătesc cel mai puternic telefon din portofoliu. Modelul Xiaomi Mi5 Plus va fi primul care rulează procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 820 pe 64 biţi!

Telefonul are specificaţii care depăşesc, cel puţin pe hârtie, iPhone 6 şi Samsung Galaxy S6. Atenţie, însă, asta nu înseamnă că experienţa de utilizare va fi una pe măsura rivalilor. Rămâne de văzut dacă, dincolo de specificaţii, telefonul va fi atât de spectaculos pe cât şi-l doresc chinezii.

Potrivit jurnalistilor de la techgadgetsz, Xiaomi Mi5 Plus are un display IPS de 5.7 inci cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), protejat cu Corning Gorilla Glass 4. Telefonul rulează un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 820 pe 64 biţi cu ajutorul a 4 GB de RAM!

Xiaomi Mi5 Plus include un accelerator grafic Adreno 530 şi 64 GB memorie internă. La capitolul foto&video, Xiaomi Mi5 Plus prezintă o cameră foto de 13 megapixeli cu flash dual-LED şi o alta frontală de 4 megapixeli.

Telefonul este 4G LTE Cat9, are Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, NFC, GPS, A-GPS, GLONASS.

Gadgetul este propulsat de o baterie de 3500 mAh şi rulează Android 5.0.2 Lollipop. Rămâne de văzut când va fi lansat pe piaţă şi mai ales la ce preţ.