Cel mai rapid Mercedes de pe vremea lui Hitler, restaurat (VIDEO)

Data: 10/08/2014 | Autor: .

540-k-streamliner-5

Inginerii de la Mercedes au restaurat unul dintre cele mai spectaculoase modele din istoria automobilului. Mercedes-Benz 540 K Streamliner a fost construit in 1938 si prindea viteza de 185 km/h.

“540 K Streamliner reprezinta intruchiparea perfectiunii in cea mai pura forma”, a declarat Michael Bock, seful Mercedes-Benz Classic and Customer Center.

Modelul, cu care Hitler s-a mandrit ca fiind una dintre cele mai importante realizari ale Germaniei naziste, a fost restaurat cu migala de expertii gigantului Daimler Benz si va fi expus de pe 17 august la Pebble Beach Concours d’Elégance.

Mercedes-Benz 540 K Streamline a fost construit in 1938 in fabrica Sindelfingen. A fost gandit special pentru cursa de masini Berlin-Roma. N-a apucat insa sa concureze din cauza ca, intre timp, a inceput razboiul si raliul a fost anulat.

In timpul razboiului, masina a fost folosita de Dunlop pentru a testa noile anvelope, iar din 1945 a fost retrasa in garaje.

540-k-streamliner-6

La 76 de ani distanta, cei de la Mercedes si-au luat inima-n dinti si au decis sa ignore asocierea modelului cu Hitler. Astfel ca au trecut la restaurarea acestuia cu cat mai multe piese originale.

Iar rezultatul este unul fantastic. Dincolo de look-ul special dat de designul si caroseria din aluminiu, Mercedes-Benz 540 K Streamliner se comporta din punct de vedere tehnic, din ce spun inginerii, la nivelul unei masini din prezent.

540-k-streamliner-7

540 K Streamliner are un motor de 180 CP (132 kW) care asigura automobilului o viteza remarcabila, de 185 km/h. Masina este incaltata cu cauciucuri originale, dezvoltate de Dunlop in anii ‘40.

Alaturi de modelul 540 K Streamliner, Mercedes-Benz va prezenta pe Pebble Beach o alta masina de curse ce a scris istorie – un model din 1914 care a castigat Grand Prix-ul Frantei pe 4 iulie 1914.

Cele doua modele vor fi prezentate publicului pe 17 august, la Tour d’Elégance.