Cele 12 telefoane Samsung care trec la Android 6.0 Marshmallow

Data: 17/12/2015 | Autor: .

samsung android 6.0

Sud-coreenii de la Samsung lucrează intens la pregătirea sistemului de operare Android 6.0 Marshmallow pentru telefoanele şi tabletele de ultimă generaţie. Pe surse a apărut o nouă listă cu gadgeturile Samsung care vor trece la noul software.

samsung android 6.0 updateLista, prezentată de Sammobile, confirmă faptul că startul va fi dat în ianuarie de Galaxy Note 5 şi Galaxy S6 edge+. Vor urma alte câteva telefoanele de top, precum Galaxy Note 4, Galaxy Note 4 Duos, Galaxy Note Edge, Galaxy S6 edge, Galaxy S6, Galaxy S6 Duos, Galaxy S5, Galaxy S5 Neo şi Galaxy S5 LTE-A.

Potrivit surselor, pe lista gadgeturilor care vor trece la Android 6.0 Marshmallow se mai află Galaxy Alpha, Galaxy Tab A, Galaxy Tab S2 8.0 şi Galaxy Tab S2 9.7, update-ul urmând să fie disponibil în prima parte a anului viitor.

Interesant este că Galaxy Note 4 a primit deja update-ul în Polonia, iar T Mobile a actualizat software-ul pentru Galaxy S6. Astfel că nu este exclus ca acest calendar să fie dat peste cap, iar sud-coreenii să devanseze update-uile în condiţiile în care concurenţa din piaţă este tot mai mare.

În prezent, cele mai multe telefoane de top, precum Galaxy S6 Edge Plus şi Note 5, sunt încă pe Android 5.1.1.

Android 6 este considerat un upgrade semnificativ, rezolvând multe dintre bug-urile de pe Lollipop, printre care consumul de energie şi opţiunile de confidenţialitate.
Începând cu Android Marshmallow, Samsung lansează şi o nouă interfaţă TouchWiz, mult îmbunătăţită şi optimizată în aşa fel încât să exploateze la maximum resursele procesorului şi memoria telefonului.

GadgetReport.ro relata, recent, că în testele sud-coreenilor se mai află şi alte telefoane precum Galaxy A3, A5, J2, J5, J7, E5 si E7, care se află în faza de „waiting approval”, adică se testează dacă Android 6.0 Marshmallow funcţionează în condiţii optime sau nu.