Cele mai bune laptopuri de până în 1500 de lei

Lenovo ideapadDacă vreţi să vă cumpăraţi un laptop ca să intraţi pe internet, să staţi pe Facebook, să vedeţi filme şi să editaţi texte şi fişiere multimedia, nu este nevoie să daţi zeci de mii de lei pe cele mai performante calculatoare. Un gadget de 1000-1500 de lei este absolut suficient.

GadgetReport.ro a realizat o selecţie cu cele mai interesante laptopuri din această gamă de preţ. În simularea realizată pe magazinul emag.ro, principalele criterii de selecţie au fost legate de ecranul de minim 15 inchi HD, prezenţa unui Windows 10 licenţiat şi o configuraţie hardware optimă (procesor de peste 1,6 GHz şi 4 GB de RAM) pentru o experienţă multimedia fără probleme.

lenovoNe-am uitat după laptopurile care îţi permit să îi adaugi memorie, să îi schimbi hardul cu un SSD, pentru o viteză mai bună (costă între 150 şi 350 de lei şi se poate adăuga foarte simplu), şi să poţi îi înlocuieşti personal acumulatorul, fără să ajungi cu el în service.

În plus, am evitat produsele resigilate sau cele care nu se află pe stoc.

În urma selecţiei, cel mai interesant s-a dovedit a fi modelul Lenovo IdeaPad G50-45, un gadget cu un ecran de 15,6 inchi, un procesor AMD tactat la 1,8 Ghz şi 4 GB de RAM.

toshiba laptopLaptopul rulează Windows 10 de pe un spaţiu de stocare dual, care include, foarte interesant, un SSHD de 8 GB şi un HDD de 500 de GB.

Lenovo IdeaPad G50-45 intră pe internet prin cablu cu mufa 10/100/1000 LAN, ceea ce înseamnă că este capabil să reda viteze gigabyte, iar prin wireless cu o conexiune 802.11 b/g/n WiFi.

SPECIFICATII-LENOVO

Laptopul are bluetooth, ieşire HDMI către televizor şi cameră video pentru Skype. Gadgetul are 2,5 Kg şi vine într-o carcasă din plastic cu aspect decent.

Este genul de laptop care îşi face treaba, dar însă nu vă aşteptaţi ca la acest preţ să puteţi juca cele mai noi game-uri sau să vedeţi filme în 4K. Dacă vă interesează produsul, îl puteţi cumpăra de AICI, la preţul de 1500 lei.

toshiba laptop rosuCum alte laptopuri cu Windows 10 nu mai erau disponibile în această gamă de preţ, am extins selecţia şi la cele cu Linux şi Free Dos, având în vedere că puteţi instala foarte uşor Windows 10 la un preţ foarte bun la orice magazin sau service autorizat.

Cum numărul laptopurilor era destul de mare (peste 25 de produse), am rafinat căutarea, întroducând încă un criteriul – absenţa DVD-ul, fapt care oferă laptopurilor un profil mult mai subţire.

Oricum, în ziua de azi, în care memoriile USB sunt foarte ieftine, prezenţa unui DVD nu mai este atât de relevantă.

Am găsit patru laptopuri interesante, dintre care cel mai puternic şi mai uşor s-a dovedit a fi un alt model Lenovo, IdeaPad 100-15, cu procesor Intel Celeron Dual-Core N2840, la 2.16GHz şi 4 GB de RAM, un ecran de 15.6″ HD, un spaţiu de stocare 500GB şi Free DOS. Modelul are un preţ foarte bun, de numai 1199 lei, şi îl găsiţi AICI.

Spre deosebire de laptopul cu Windows 10, procesorul este mai puternic, laptopul este mai uşor, însă marea problemă o reprezintă absenţa sistemului de operare.

Tot din aceeaşi gamă, ne-au mai plăcut şi modelele Dell Inspiron 3552 cu procesor Intel N3700 1.60Ghz, Braswell, ecran de 15.6″, 4GB, 500GB, Ubuntu Linux – la preţul de 1429 de lei, şi Toshiba Satellite L50 cu o configuraţie similară, dar cu 1 TB spaţiu de stocare şi culoare roşie.

Dacă vă doriţi un laptop de culoare albă, cu o configuraţie identică, puteţi alege  Toshiba Satellite C55 care, în plus, vine cu un preţ cu 200 de lei mai mic.

dell inspiration