Apple AirPods. Noutăţile incredibile aduse de căştile wireless pentru iPhone 7

Data: 18/01/2016 | Autor: .

castile apple EarPods

Noul iPhone 7, smartphone pe care Apple îl va lansa în luna septembrie, va fi primul telefon care va renunţa la mufa clasică de căşti în favoarea unor căşti fără fir, prin bluetooth, intitulate Apple AirPods. Potrivit experţilor, căştile vor fi mai mult decât simple gadgeturi auditive. Ne vor ajuta în trafic, ne vor oferi informaţii relevante şi ne vor ajuta să auzim mai bine!

Apple AirPods va aduce o nouă revoluţie în domeniul tehnologiei. Vom trece de la „wearables” la “hearables”, adică de la dispozitivele pe care vedem informaţii, la cele la care auzim tot ce ne interesează.

Startup-ul Bragi, cu al său gadget Dash, şi Doppler cu căştile Here, au anticipat în acest an la CES 2016 viitorul în acest domeniu, însă Apple vrea să ducă experienţa audio la un nivel şi mai ridicat.

Noile căşti Apple AirPods vor include CoreMotion, o aplicaţie specială care va „traduce” asistentul virtual Siri în format audio. Astfel că vom auzi în căşti toate informaţiile care ne interesează. Siri ne va citi mailurile, ne va ghida în trafic, ne va oferi răspunsuri la întrebările pe care i le adresăm etc.

Iar experienţa audio va fi una specială, fără precedent. Asta pentru că noile căşti Apple AirPods vor include codecul audio holografic. Acesta va permite un control al sunetului fără precedent.

Spre deosebire de formatul stereo, care împarte sunetul pe cele două căşti, în cel holografic, sunetele vor fi adaptate mişcărilor corpului.

„Gândiţi-vă că vă aflaţi lângă o formaţie care cântă live. În mod normal, când întoarcem capul, sunetul îşi schimbă intensitatea, zona, calitatea. Codecul holografic va aduce experienţa audio mai aproape de realitate”, afirmă experţii, citaţi de CultofMac.

Mai mult chiar, noile căşti Apple AirPods ne vor ajuta să auzim mai bine, urmând să amplifice sunetele din jurul nostru.

iphone-7-concept-design-2-gadgetreport.ro_-456x304O mişcare inteligentă pentru Apple, în condiţiile în care, de exemplu, 15% dintre americani au probleme de auz, iar oferta de gadgeturi de pe piaţă este relativ redusă.

Potrivit experţilor, piaţa dispozitivelor dedicate celor cu probleme de auz ar urma să crească la 8 miliarde de dolari până în 2020.

Apple va împuşca, astfel, mai mulţi iepuri cu noile AirPods. Va oferi un sunet holografic, ne va ajuta cu informaţii şi ne va ajuta să auzim mai bine ce se întâmplă în jurul nostru.

Cel mai probabil, Apple va impune un nou standard în industria IT&C, aşa cum a făcut cu iPhone-ul.
Nu este exclus ca şi ceilalţi jucători din piaţă, precum Samsung, care are deja o linie de căşti bluetooth, să treacă la o astfel de experienţă.

Detalii despre noul iPhone 7 aflaţi de AICI.