Cele mai funny reclame la Super Bowl 2014 (VIDEO)

Data: 2/02/2014 | Autor: .

super-bowl-2014

O lume intreaga asteapta cu nerabdare celebrul Super Bowl 2014, cel mai important eveniment sportiv al anului in SUA. Finala Ligii de Fotbal American (NFL) din SUA va avea loc diseară – ora 1.00 în România – pe MetLife Stadium din New Jersey, intre echipele Denver Broncos şi Seattle Seahawks.

Gala va fi recepţionată live în peste 12 milioane de case din Europa, prin intermediul televiziunilor Fox Sports – care emite în Italia, Olanda, Turcia şi Cipru – şi Fox, care emite în Grecia, Bulgaria, Serbia, Croaţia şi Slovenia, informează broadbandtvnews.com.

Anul trecut, finala a fost urmărită la televizor în SUA de peste 164 de milioane de persoane, un record absolut de audienţă.

Dincolo de spectacolul sportiv, cel al reclamelor se anunta la un nivel ridicat, asa cum de altfel, se intampla in fiecare an.

Intrecerea creativilor din publicitate este una pe sume uriase. Anul trecut, evenimentul a stabilit un nou record în materie. Un spot de 30 de secunde a costat 3,8 milioane de dolari.

Din 2004 și până în 2013, competiția Super Bowl a generat vânzări de publicitate de circa 2 miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de Kantar Media în Statele Unite ale Americii. Două miliarde, dintr-un singur eveniment!

Conform aceleiași surse, în ultimii zece ani, pretul celor “30 de secunde de publicitate” de la SuperBowl a crescut cu mai bine de 70%, ajungând în 2013 la valoarea de 4 milioane de dolari.

În 2004, 30 de secunde de publicitate, timpul standard al unui spot TV, costa 2,3 milioane de dolari.

Al doilea cel mai scump eveniment din punct de vedere al costurilor de difuzare a unor reclame de 30 de secunde este Gala de decernare a Premiilor Oscar. 30 de secunde de publicitate în timpul Premiilor Academiei Americane de Film costă 1,6 milioane de dolari.

GadgetReport.ro va prezinta cateva dintre cele mai interesante reclame Super Bowl 2014.

1. Make love, not war – Axe Peace

 

2. Puppy Love – Budweiser

 

3. “The Truth” – Kia K900

 

4. Terry Crews and the Muppets – Toyota Highlander

 

5. British Villains ‘Rendezvous’ – Jaguar

 

6. Nice – Hyundai Elantra

 

7. Doberhuahua – Audi

Potrivit YouTube, spoturile difuzate la Super Bowl 2013 au fost vizualizate de mai bine de 265 de milioane de ori. Asta s-ar traduce în 3,2 milioane de ore, mai scrie BrandRepublic.com.

Youtube a anuntat ca a creat un canal special dedicat Super Bowl 2014. Pe Ad Blitz puteti vedea, in avanpremiera, cele mai multe dintre spoturile care vor rula in timpul Super Bowl 2014.