CES 2020. Sony prezintă noi detalii despre PlayStation 5

Data: 8/01/2020 | Autor: .

Sony a prezentat, la CES 2020 din Las Vegas, noi detalii despre specificațiile PlayStation 5, consola de jocuri programată să fie lansată oficial în luna decembrie 2020, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de noul logo PlayStation 5 , diferit față de edițiile anterioare prin numărul 5 din coada logo-ului, japonezii au prezentat, în premieră și câteva caracteristici ale viitoarei console.

Astfel, noua consolă PlayStation 5 va beneficia, printre altele, de un SSD de mare viteză, un cip grafic ce va permite tehnologiei ray-tracing cât și o unitate optică Blue-Ray UltraHD.

playstation 5 playstation-ps4-signPlayStation 5 va reda audio 3D, iar noile controlele vor prezenta un nou tip de feedback haptic, pentru o vibrație mai rafinată.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, ce va fi încorporată butoanelor ( L2/R2), va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate. Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

Controlerele vor include și difuzoare noi, porturi USB-C cât și un microfon ce este posibil să fie pentru un viitor asistent virtual.

Pe partea grafică, PlayStation 5 promite să gestioneze mult mai bine efectele de iluminare din jocuri, grație unei tehnologii inovatoare.

GadgetReport.ro relata, recent, că următoarea consola a celor de la Sony, PlayStation 5, va include un procesor AMD Ryzen de a treia generație, pe o tehnologie de 7nm, cu 8 nuclee. Procesarea grafică va utiliza nucleul AMD Navi, cu suport pentru tehnologia ray-tracing.

Printre jocurile exclusive pentru viitorul PlayStation 5 știm deja că se vor afla The Last of Us Part II și Ghost of Tsushima. PlayStation 5 va oferi backward compatibility cu PlayStation 4, pentru ca toate jocurile existente pe piață să fie compatibile.

PlayStation 5

Specificațiile noului PlayStation 5În cadrul evenimentului Sony de la CES 2020 au fost prezentate și câteva detalii despre performanțele de vânzări ale companiei.  Sony a anunțat, astfel, că a vândut peste 106 milioane de console PlayStation 4 la nivel mondial și peste 5 milioane de căști virtuale PlayStation VR.

În segmentul jocurilor, compania a anunțat un volum de 1,5 miliarde de unități vândute la nivel mondial, atât în forma fizică cât și în format digital.

Platforma PlayStation Network a ajuns la 103 de milioane de utilizatori activi lunar, cu peste 39 de milioane de abonamente PlayStation Plus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.