CES 2020. Sony prezintă noi detalii despre PlayStation 5

Data: 8/01/2020 | Autor: .

Sony a prezentat, la CES 2020 din Las Vegas, noi detalii despre specificațiile PlayStation 5, consola de jocuri programată să fie lansată oficial în luna decembrie 2020, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de noul logo PlayStation 5 , diferit față de edițiile anterioare prin numărul 5 din coada logo-ului, japonezii au prezentat, în premieră și câteva caracteristici ale viitoarei console.

Astfel, noua consolă PlayStation 5 va beneficia, printre altele, de un SSD de mare viteză, un cip grafic ce va permite tehnologiei ray-tracing cât și o unitate optică Blue-Ray UltraHD.

playstation 5 playstation-ps4-signPlayStation 5 va reda audio 3D, iar noile controlele vor prezenta un nou tip de feedback haptic, pentru o vibrație mai rafinată.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, ce va fi încorporată butoanelor ( L2/R2), va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate. Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

Controlerele vor include și difuzoare noi, porturi USB-C cât și un microfon ce este posibil să fie pentru un viitor asistent virtual.

Pe partea grafică, PlayStation 5 promite să gestioneze mult mai bine efectele de iluminare din jocuri, grație unei tehnologii inovatoare.

GadgetReport.ro relata, recent, că următoarea consola a celor de la Sony, PlayStation 5, va include un procesor AMD Ryzen de a treia generație, pe o tehnologie de 7nm, cu 8 nuclee. Procesarea grafică va utiliza nucleul AMD Navi, cu suport pentru tehnologia ray-tracing.

Printre jocurile exclusive pentru viitorul PlayStation 5 știm deja că se vor afla The Last of Us Part II și Ghost of Tsushima. PlayStation 5 va oferi backward compatibility cu PlayStation 4, pentru ca toate jocurile existente pe piață să fie compatibile.

PlayStation 5

Specificațiile noului PlayStation 5În cadrul evenimentului Sony de la CES 2020 au fost prezentate și câteva detalii despre performanțele de vânzări ale companiei.  Sony a anunțat, astfel, că a vândut peste 106 milioane de console PlayStation 4 la nivel mondial și peste 5 milioane de căști virtuale PlayStation VR.

În segmentul jocurilor, compania a anunțat un volum de 1,5 miliarde de unități vândute la nivel mondial, atât în forma fizică cât și în format digital.

Platforma PlayStation Network a ajuns la 103 de milioane de utilizatori activi lunar, cu peste 39 de milioane de abonamente PlayStation Plus.