CES 2020. Razer lansează controllerul Razer Kishi și routerul Sila 5G

Data: 9/01/2020 | Autor: .

CES 2020. Razer lansează controllerul Razer Kishi și routerul Sila 5G

Razer a anunțat, în cadrul CES 2020 din Las Vegas, lansarea mai multor gadgeturi printre care Razer Kishi, un controller mobil universal, Razer Sila 5G, un nou router bazat pe tehnologia 5G, Razer Tomahawk, un sistem de tip desktop adresat gamerilor, respectiv conceptul Razer Eracing Simulator, dezvoltat în colaborare cu mai mulți publisheri de jocuri video și distribuitori de tehnologie, relatează GadgetReport.ro

Razer Kishi

Razer prezintă la CES 2020 Razer Kishi, un controller universal (compatibil cu iOS și cu Android), conceput în mod special pentru tehnologia mobilă.

Bazat pe forma compactă și ergonomică a Razer Junglecat, controller care a țintit în special utilizatorii de Razer Phone 2, noul Razer Kishi este compatibil cu tehnologiile de cloud-gaming și oferă butoane analog, dar și thumbstick-uri deosebit de precise pe ambele părți.

Datorită design-ului său conceput în parteneriat cu Gamevice, care permite amplasarea dispozitivelor mobile în partea de mijloc a controller-ului, acesta este compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile.

Razer Kishi

Razer Kishi

Controlul cu latențe deosebit de scăzute, oferite în mod nativ și pentru cloud-gaming, este asigurat de portul USB-C sau Apple Lightning, amplasat discret, alături de porturile de alimentare de tip pass-through, care permit încărcarea Kishi și în timpul folosirii.

Razer Kishi este compatibil cu majoritatea jocurilor Android sau iOS care oferă suport pentru folosirea unui controller mobil. Lista jocurilor compatibile include atât titluri native, cât și jocuri oferite prin servicii de tip cloud.

Controllerele mobile Razer Kishi (pentru Android sau pentru iOS) vor fi disponibile pe piață la începutul acestui an,  la un preț încă neanunțat.

Razer Sila 5G Home Router

Conceptul Razer Sila 5G Home Router reprezintă un dispozitiv de rețelistică ce oferă viteze sporite, conceput în mod special pentru a răspunde la nevoile gamerilor.

Latențele deosebit de mici atât în condiții de utilizare staționare, cât și în scenarii mobile, se datorează tehnologiei proprietare Razer FasTrack.

Bateria încorporată permite folosirea dispozitivului și ca hotspot 5G, permițând astfel desfășurarea de turnee fără probleme de latență, indiferent de locație.

Tehnologia Razer FasTrack reprezintă o funcție QoS (quality of service) inteligentă, care se adaptează în mod continuu, oferind prioritate în accesarea lățimii de bandă pentru conexiunile aplicațiilor și dispozitivelor de gaming și streaming. Modul unic de funcționare, Gaming Mode, asigură sesiuni de gaming online fără întreruperi.

Razer Sila 5G Home Router permite prioritizarea dispozitivelor precum consolele Xbox sau sistemele  desktop, fiind proiectat să optimizeze performanțele serviciilor de tip cloud-gaming. Noul dispozitiv încorporează și un indicator care notifică utilizatorii când se schimbă dispozitivul prioritizat, oferind astfel informații cheie dintr-o singură privire.

Noul router poate fi controlat cu ușurință prin aplicația disponibilă pentru Android și iOS, care permite utilizatorilor să aleagă aplicații și jocuri individuale, sau chiar categorii de aplicații care să beneficieze de prioritate. Mai mult, aplicația permite controlul rapid și ușor a rețelelor de tip guest, a protocoalelor de securitate și stabilirea facilă a dispozitivelor prioritare.

 

Razer Tomahawk Gaming Desktop

În parteneriat cu Intel, Razer a prezentat la CES 2020 din Last Vegas și Razer Tomahawk Gaming Desktop – primul sistem desktop modular bazat pe carcasa compactă Razer Tomahawk N1.

În combinație cu Intel® NUC 9 Extreme Compute Element, carcasa Razer Tomahawk N1 oferă pe lângă un design deosebit de compact și o construcție modulară.

 

Carcasa de aluminiu a Razer Tomahawk este completată de ferestre din sticlă securizată, amplasate în lateral, punând astfel în valoare placa grafică montată vertical. Design-ul încorporează și un generos spațiu de ventilare amplasat în partea superioară a carcasei, suficient pentru a asigura temperaturi de funcționare optime. Partea din spate se bazează pe un mecanism ce permite accesul facil la interior, fără să fie nevoie de folosirea unor unelte.

Sistemul Razer Tomahawk Gaming Desktop va încorpora un procesor Intel® Core-i9, 64GB de memorie RAM DDR4 și o placă grafică NVIDIA™ GeForce RTX™ 2080. Atât modulele RAM, cât și cele SSD conectate la placa NUC pot fi extinse.

Mai mult, atât placa grafică cât și cea NUC pot fi înlocuite, sistemul putând să țină astfel pasul cu ambițiile utilizatorilor.

Razer Tomahawk Gaming Desktop va fi disponibil în prima jumătate a anului 2020. Carcasa Tomahawk N1 va fi disponibilă și ca produs de sine stătător.

Razer eRacing Simulator

Conceptul se dorește a fi o avanpremieră a felului în care evoluează competițiile de eRacing. Sistemul prezentat rulează jocul Project CARS Pro, încorporând tehnologii dezvoltate de renumitele firme Vesaro, Simpit, Fanatec și Synthesis VR.

Rezultatul colaborării este un simulator inovator care garantează o experiență optimă datorită sistemului de proiecție cu unghi de 202 grade, a platformei hidraulice, a controlului 100% manual și a volanului care include și un schimbător de viteze cu padele.

Carcasa simulatorului este construită din materiale extrem de rezistente, ce găzduiesc un nucleu confecționat manual și proiectat ca un sistem modular avansat, ce permite implementarea mai multor scenarii de simulare.

Nucleul sistemului este amplasat pe o platformă hidraulică ce folosește două elemente de acționare în combinație cu un mecanism de control, făcând astfel posibilă simularea profesională nu doar a diferitelor tipuri de teren, dar și a forțelor G la care este supus pilotul. Experiența de simulare este desăvârșită de folosirea unui sistem audio deosebit de performant.

Sistemul de proiecție Real surround conceput de Simpit presupune folosirea a două proiectoare Full-HD, ce redau imaginea pe o suprafață de proiecție specială de culoare neagră și cu o diagonală de 128 de țoli. Astfel, pe lângă unghiul vizual de 202 grade sistemul oferă culori vii cu nuanțe veridice de negru.

Controlul se realizează prin volanul conceput de Fanatec, confecționat din aluminiu anodizat și fibră de carbon, acesta fiind îmbrăcat în piele fină. Volanul include și padele magnetice și butoane ajustabile ce au rolul de a schimba vitezele și de a oferi acces la diferitele funcții de asistență pe timpul șofatului. Sistemul de control este completat de cele trei pedale de accelerație, frână și ambreiaj.

Scaunul folosit redă forțele gravitaționale ce acționează asupra pilotului printr-un sistem complex de presiune, simulând astfel nu doar accelerația, dar și efectele curbelor strânse.