Noua consolă de jocuri PlayStation 5 ar putea fi lansată luna viitoare

Data: 21/01/2020 | Autor: .

PlayStation 5 ar putea fi lansat luna viitoare

Sony pregătește lansarea noii console de gaming PlayStation 5, iar cele mai noi informații acreditează ideea că aceasta ar urma să fie prezentată oficial în prima decadă a lunii februarie, relatează GadgetReport.ro

Sony ar repeta, astfel, calendarul lansării PlayStation 4, care a fost prezentată la New York în februarie 2013 și a ajuns în magazine în noiembrie.

Confirmarea a venit, indirect, de la David Jaffe, un game director care a lucrat la jocurile Twisted Metal și God of War și care, într-o serie de mesaje pe Twitter, a confirmat faptul că va fi prezent la lansarea PlayStation 5.

Potrivit DigitalTrends, Sony nu a confirmat, oficial, data lansării. Experții speculează că japonezii au grăbit lansarea pentru a lua fața rivalilor de la Microsoft, care urmează să lanseze noua consolă de jocuri Xbox Series X.

Xbox Series X va rula și jocuri mai vechi

Un lucru este sigur. Noua consolă PlayStation 5 va ajunge în magazine de Crăciun.

CE ADUCE NOU PLAYSTATION 5

playstation 5 ps5-logo

Dincolo de noul logo PlayStation 5 , diferit față de edițiile anterioare prin numărul 5 din coada logo-ului, japonezii au prezentat, în premieră la CES 2020 din Las Vegas, câteva caracteristici ale viitoarei console.

Astfel, noua consolă PlayStation 5 va beneficia, printre altele, de un SSD de mare viteză, un cip grafic ce va permite tehnologiei ray-tracing cât și o unitate optică Blue-Ray UltraHD.

PlayStation 5 va reda Audio 3D, iar noile controlele vor prezenta un nou tip de feedback haptic, pentru o vibrație mai rafinată.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, ce va fi încorporată butoanelor ( L2/R2), va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate. Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

playstation 5 ps5-specs

Controlerele vor include și difuzoare noi, porturi USB-C cât și un microfon ce este posibil să fie pentru un viitor asistent virtual.

Pe partea grafică, PlayStation 5 promite să gestioneze mult mai bine efectele de iluminare din jocuri, grație unei tehnologii inovatoare.

GadgetReport.ro relata, recent, că următoarea consola a celor de la Sony, PlayStation 5, va include un procesor AMD Ryzen de a treia generație, pe o tehnologie de 7nm, cu 8 nuclee. Procesarea grafică va utiliza nucleul AMD Navi, cu suport pentru tehnologia ray-tracing.

Printre jocurile exclusive pentru viitorul PlayStation 5 știm deja că se vor afla The Last of Us Part II și Ghost of Tsushima. PlayStation 5 va oferi backward compatibility cu Playstation 4, pentru ca toate jocurile existente pe piață să fie compatibile.