Xbox Series X va rula și jocuri mai vechi

Data: 17/12/2019 | Autor: .

Xbox Series X va rula și jocuri mai vechi

Jocurile lansate pentru Xbox 360 și Xbox One vor putea fi jucate și pe Xbox Series X, noua consolă de jocuri anunțată de Microsoft și care va ajunge în magazine în decembrie 2020. Anunțul a fost făcut de Phil Spencer, șeful diviziei Xbox, în cadrul unui interviu pentru GameSpot, relatează GadgetReport.ro

,,Vrem ca, încă din prima zi, să putem să ne ținem de promisiune și să putem juca o parte din jocurile de Xbox 360 și Xbox One pe noua consolă’’, a declarat Spencer. ,,Avem sute de jocuri care rulează astăzi pe Xbox One. Vrem ca aceste jocuri să poată fi accesate și de pe Series X, împreună cu scoringul, istoricul și preferințele fiecărui jucător înregistrat’, a mai spus acesta.

,,Va fi o misiune extrem de dificilă, dar o vom duce la capăt’’, a declarat Spencer, insistând că jocurile vor trebui upgradate la nivel de grafică, coloană sonoră și gameplay.

Gândită să concureze cu viitorul Playstation 5, noua consolă de jocuri Xbox Series X a fost anunțată de Microsoft, zilele trecute, cu ocazia The Game Awards. Gadgetul vine cu o formă specială, cu iz de PC tower, și cu specificații tehnologice ce se anunță a fi foarte spectaculoase.

Microsoft a anunțat noua consolă Xbox Series X prin intermediul unui clip video cu iz de trailer SF, inspirit din celebrul discurs The Dream of Life al lui Alan Watts.


Ce ne-a atras atenția, dincolo de forma de tower a noii console Xbox Series X, este uriașa gură de ventilație din partea superioară și faptul că aceasta va fi însoțită de un nou Xbox Wireless Controller cu același design devenit emblematic pentru Xbox, dar cu specificații superioare printre care inclusiv un buton dedicat pentru a da share instant pe social media imaginilor și înregistrărilor din jocuri.

Prezentarea consolei, care include imagini din mai multe jocuri, cu mașini, fotbal și strategie, este însoțită de sloganul ,,Power your dreams’’.

Știm deja că noua consolă va fi capabilă să redea de jocuri 4K la 60 de frame-uri pe secundă dar și, cel mai probabil, la noul standard 8K și 120 de fps.

Halo: Infinite și Senua’s Saga: Hellblade II sunt două dintre jocurile care vor debuta împreună cu noua consolă, în iarna anului viitor.