Ancestors: The Humankind Odyssey. Cel mai interesant survival game pentru PS4

În Ancestors: The Humankind Odyssey, jucătorii sunt provocați să supraviețuiască și să evolueze în necruțătoarea, dar frumoasa lume a Africii, în perioada preistorică ce se întinde de acum 10 milioane de ani până acum două milioane de ani. Intrând în rolul primatelor care au fost strămoșii omului, jucătorii vor explora Africa neogenă, vor extinde teritoriul pe care îl stăpânesc și vor evolua alături de clanul din care fac parte, având ca scop asigurarea supraviețuirii generațiilor următoare, relatează GadgetReport.ro

Echipa GadgetReport.ro a avut ocazia să testeze atât varianta de PC cât și cea pentru PlayStation 4 a titlului Ancestors: The Humankind Odyssey, iar prima impresie este că varianta pentru PS4 este mult mai stabilă, iar experiența de joc mai plăcută.

Ancestors: The Humankind Odyssey este realizat de către Panache Digital Games, un studio condus de către Patrice Désilets, unul dintre creatorii seriei Assassin’s Creed. Iar acest lucru se vede în ideile din Ancestors: The Humankind Odyssey.

Ancestors: The Humankind Odyssey

Ancestors: The Humankind Odyssey

În esență, Ancestors: The Humankind Odyssey este un joc de tip survival în care, în calitate de membri ai unui trib, trebuie să faci totul pentru a asigura existența și evoluția acestuia, într-o pădure de tip amazonian, plină de pericole.

Pentru a reuși să duci misiunea la capăt, trebuie să explorezi o zonă vastă, foarte bine desenată, și plină de obstacole. Nu vei avea la dispoziție prea multe elemente ajutătoare, în afară de tutorialul de la început.

Pentru hrană, arme și găsirea altor zone mai benefice tribului, va trebui să explorezi pădurea la nivel intensiv, misiunea fiind una care dă multe bătăi de cap.  De fapt acesta este principalul element de atractivitate din joc – faptul că va trebui să muncești serios pentru a asigura supraviețuirea tribului.

În ceea ce privește povestea, ambele versiuni, pentru PC și PS4, merg pe aceleași idei, cu diferența că varianta pentru PS4 redă mult mai optim momentele de gameplay și cut-scene-urile.

Tot în versiunea pentru PS4, ai la dispoziție câteva adiții legate de tutorial,precum și o schemă de control mult mai intuitivă comparativă cu cea de PC.

Din punct de vedere grafic, Ancestors: The Humankind Odyssey arată superb, fiind foarte bine randată, indiferent dacă ești pe consolă sau PC. Pe Ps4 Pro, am sesizat un mic boost de putere, însă cu siguranță jocul se comportă excelent pe orice consolă.

Sunetul este și el un element important în acest joc. Cu ajutorul diferitor sunete, vom cunoaște, de exemplu, la fel ca la o vânătoare, când și în ce moment suntem pândiți sau suntem puși într-o situație dificilă.

Ancestors: The Humankind Odyssey este, probabil, cea mai frumoasă surpriză din acest an. Asta pentru că această abordare revoluționară a genului open world survival include mecanici de joc bazate pe evoluție, descoperire și supraviețuire, jucătorii fiind nevoiți să traverseze o multitudine de zone și medii variate, în care vor întâlni diferiți prădători și în care vor învăța noi abilități, care vor fi transmise din generație în generație.

Echipa GadgetReport.ro oferă nota 8.00 titlului Ancestors: The Humankind Odyssey, remarcând scenariul original, elementele de survival şi grafica excelentă.