Chevrolet Bolt intră în producţie. Cum va arăta şi cât va costa modelul electric

Data: 7/11/2016 | Autor: .

Chevrolet Bolt intră în producţie. Cum va arăta şi cât va costa modelul electric

Chevrolet a început construcţia modelului electric Bolt, o maşină cu care speră să deschidă o nouă tendinţă în piaţa automobilelor din SUA. Chevrolet Bolt promite o autonomie de până la 383 km, relatează GadgetReport.ro

Chevrolet Bolt este construit la uzina din Orion, Michigan, iar americanii vor să producă cel puţin 30.000 de automobile în fiecare an. Modelul va costa 30.000 de dolari, un preţ destul de piperat.

chevy-voltCum însă preţul mediu al unei maşini noi în SUA este de circa 34.143 dolari, nu este exclus ca modelul să îşi găsească destui clienţi, mai cu seamă că autorităţile oferă un credit fiscal de 7500 de dolari.

Chevrolet Bolt beneficiază de o baterie cu 288 de celule, amplasată sub podea și de un motor puternic, de 200 de cai putere. Maşina, primul Chevrolet care folosește Electronic Precision Shift, o cutie creată după principiul drive-by-wire, accelerează de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 7 secunde, o valoare extrem de bună dacă ne gândim că este vorba despre o mașină de familie, un hatchback cu cinci uși.

Blocurile optice beneficiază de LED-uri, iar plafonul este înlocuit de un geam şi un eleron.

Bateria Chevrolet Bolt se incarca de la o priza normala şi poate parcurge 80 de kilometri ţinută doar 2 ore în priză. La o priză cu încărcare rapidă, o autonomie de 144 de kilometri se obţine în doar 30 de minute.

Acumulatorul Chevrolet Bolt este garantat pentru opt ani sau 160.000 de kilometri.

chevrolet-volt-gadgetreport-roModelul aduce noutăţi tehnologice interesante şi la interior. Prin intermediul ecranului de 10,2”, șoferul poate opera camera din spatele mașinii sau poate activa sistemul de vedere 360° asupra mașinii pentru a parca mai ușor. Sistemul de navigație calculează permanent autonomia rămasă, luând în calcul ora, topografia, vremea, dar și stilul de condus al șoferului.

Conectivitatea la internet este asigurată permanent de sistemul OnStar 4G LTE, ce oferă un hotspot Wi-Fi, in timp ce, cu ajutorul tehnologiei Bluetooth LE (Low Energy), telefonul poate fi controlat prin intermediul interfeței multimedia.

Nivelul de încărcare al bateriei automobilului, pornirea motorului de la distanță sau chiar setarea temperaturii din interiorul mașinii pot fi efectuate foarte ușor cu ajutorul unei aplicații de pe telefon.

Prin noua lansare, General Motors a furat startul în competiţia cu rivalul Tesla, care a anunţat că va lansa la jumătatea anului viitor noul Model 3, cu o autonomie de 346 km şi un preţ de 35.000 dolari.