Chinezii lanseaza „adidasii” inteligenti! Vezi ce stiu sa faca

Data: 17/03/2015 | Autor: .

adidasi-inteligentiChinezii de la Xiaomi se pregatesc de lansarea, in a doua parte a anului, a primilor pantofi de sport SMART. Adidasii inteligenti vor permite utilizatorilor sa isi inregistreze performantele sportive pe smartphone.

Firma din Beijing, cunoscuta drept „Apple of China” pentru popularitatea uriasa pe care o are in aceasta tara, a dezvoltat un parteneriat cu firma Li Ning, specializata in echipamente sportive, pentru a dezvolta adidasii inteligenti, relateaza Digitaltrends.

Cele doua companii au lansat impreuna si bratara Mi Band, care face acelasi lucru pe care il vor face si adidasii – inregistreaza toti parametrii activitatii sportive, de la distanta parcursa, la viteza si caloriile consumate.

Chinezii spun ca pantofii de sport inteligenti vor avea un pret atractiv, in asa fel incat numarul clientilor sa fie unul foarte mare. Potrivit Reuters, adidasii vor avea in talpa un senzor special, in genul pedometrului, care se va ocupa de preluarea datelor si transmiterea acestora catre smartphone, prin bluetooth. Datele vor fi analizate apoi de o aplicatie speciala dezvoltata de Xiaomi.