Chinezii, pe urmele extratereştrilor. Telescopul FAST, operaţional

Chinezii, pe urmele extratereştrilor. Telescopul FAST, operaţional

Chinezii au finalizat lucrările la cel mai mare radiotelescop din lume, relatează GadgetReport.ro. Telescopul FAST (Five Hundred Metre Aperture Spherical Telescope) va explora spațiul cosmic și va căuta indicii cu privire la existența unor forme de viață extraterestre.

Telescopul FAST (Five Hundred Metre Aperture Spherical Telescope) este amplasat pe un munte din provincia Guizhou, sud-vestul Chinei, iar lucrările au durat cinci ani şi au costat 1,2 miliarde de yuani (165 milioane euro).

Telescopul are o suprafață de 30 de ori mai mare decât a unui teren de fotbal și o deschidere sferică cu un diametru de 500 de metri, depășind cu mult diametrul de 300 de metri al celebrului Arecibo din Porto Rico.

Telescopul FAST va deveni operațional în luna septembrie. “Proiectul poate fi folosit pentru a detecta și mai multe obiecte ieșite din comun care să ne ajute să înțelegem mai bine orginile universului și va impulsiona vânătoarea de forme de viață extraterestre”, a declarat Zheng Xiaonian, vicepreședintele Observatorului Național Astronomic din China.