Modern Wings Swan, avionul românesc care poate fi pilotat fără licenţă

Data: 16/08/2016 | Autor: .

Modern Wings Swan

Compania Modern Wings a construit o noua versiune a avionului Swan, o aeronava care cantareste cat o motocicleta, costa cat un automobil si pe care il poti pilota fara licenta de zbor, relateaza GadgetReport.ro

Noul avion Modern Wings Swan are numai 115 kilograme, fiind mai usor decat versiunea lansata, anul trecut, la „Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2015” (BIAS), si respecta regulile Part103 din SUA si microlight SSDR din Marea Britanie.

Avionul monoloc, realizat din cele mai avansate materiale, precum carbon și kevlar, are un motor de 28 CP şi poate zbura la 10.000 de picioare (aprox. 3.000 m).

Avionul Modern Wings Swan a fost construit special pentru a permite proprietarului sa zboare fara sa detina licenta de pilot si fara a avea avionul inmatriculat. Aripile avionului au o anvergură de 8,82 m, se pot plia și astfel aparatul poate fi transportat într-o remorcă trasă de un automobil de mici dimensiuni.

Modern Wings Swan are un rezervor de combustibil de maxim 25 de litri si o viteza maxima in zborul orizontal de 100 km/h.

Avionul va costa circa 25.000 euro si urmeaza sa fie produs in Romania. “Suntem in faza de omologare si de prospectare a pietei. Urmeaza apoi sa cautam investitorii dispusi sa sustina productia acestui avion la scara comerciala”, a declarat Radu Berceanu, initatorul proiectului.

Modern Wings işi propune să lanseze şi alte versiuni ale aparatului, care vor permite adaptarea acestuia la regulile din Germania şi alte ţări. Una dintre ele va avea un motor electric, iar o alta va fi un hidroavion.

Mai multe detalii aflati de pe site-ul oficial Modern Wings