Chromecast Sabrina. Gadgetul care va transforma orice televizor în smart TV cu Android TV

Google pregătește lansarea celei de-a doua generații Chromecast Ultra, un dongle care ar putea să primească un nume cel puțin original –Chromecast Sabrina. Noi informații despre dongle-ul, care va transforma orice televizor într-un smart TV cu Android TV, au apărut pe internet.

Potrivit XDA-Developers, care a văzut o versiune de test a Chromecast Sabrina, gadgetul va include un procesor Amlogic S905X2 și 2GB de RAM. Configurația hardware va fi suficientă pentru a rula filme și seriale în 4K la 60 fps, cu HDR și Dolby Vision.

În plus, Chromecast Sabrina va avea o latență scăzută, grație HDMI 2.1, astfel că va putea fi folosit cu succes și în jocuri. O altă informație interesantă – telecomanda Chromecast Sabrina va include un buton programabil, pe care vom putea, de exemplu, să setăm Netflix, Youtube, Amazon Prime Video, HBO Go sau orice aplicație ne dorim.

Chromecast Sabrina va rescrie standardele în domeniu

Chromecast Sabrina va include sistemul de operare Android TV astfel că, odată cuplat la orice televizor prin mufa HDMI, îl va transforma, practic, într-un smart TV cu toate aplicațiile din Google Play.

Gadgetul va putea fi adaptat la orice tip de televizor, inclusiv la cele clasice, de acum 20-30 de ani, fără HDMI, cu ajutorul unui adaptor care costă 10-15 lei.

Chromecast Sabrina va livra semnal în 4K HDR și va include Wi-Fi pe 2,5/5Ghz și Bluetooth 5.0.

Pentru a controla dongle-ul și televizorul, vom putea folosi aplicația de telefon dar și o telecomandă specială, Daydream View, care va veni la pachet cu noul gadget.

Telecomanda va avea un buton pentru Google Assistant și un microfon pentru comenzi vocale.

Interesant este și faptul că noul  Chromecast Ultra 2 va putea fi controlat și cu telecomanda Apple TV.

Noua telecomandă a fost certificată deja de autoritățile din Taiwan, acolo unde va fi produs Chromecast Sabrina. MySmartPrice a descoperit dovezile care atestă acest lucru și a prezentat inclusiv o imagine cu noua telecomandă.

Cât va costa Chromecast Sabrina

Modelul actual se vinde cu 69 de dolari în magazinul Google și cu 439 de lei în România. Nu există, pentru moment, detalii despre prețul noului gadget însă acesta, cel mai probabil, nu va depăși nivelul actual, cu tot cu telecomandă, în condițiile în care principalul său concurent, Amazon TV Fire TV Stick 4K , costă 49 de dolari.

Mai sunt, bineînțeles, și alte console care oferă Android TV, însă soluția propusă de Google se anunță a fi una de calitate și la un preț foarte bun.

Potrivit BGR, Chromecast Sabrina urma să fie lansat la conferința de dezvoltatori I / O 2020, pe care Google a fost nevoită să o anuleze din cauza pandemiei coronavirusului. Astfel că, cel mai probabil, gadgetul va debuta în cadrul unui eveniment online, la pachet cu noul Pixel 4a, cel mai probabil în toamnă.

În România îl vom găsi destul de repede, la maxim două săptămâni de la lansare.