Cine a “furat” startul marilor reduceri de Black Friday

Data: 20/11/2013 | Autor: .

black_fridayCu totii ne-am asteptat ca ziua marilor reduceri – Black Friday – sa fie pe 29 noiembrie, la fel ca in Statele Unite ale Americii – de unde a fost si importata aceasta sarbatoare. Insa unii retaileri locali au gasit mai oportuna data de 22 noiembrie.

eMag, Flanco si EvoMag au anuntat ca vor organiza cea de-a treia editie a Black Friday pe 22 noiembrie, relateaza DailyBusiness

Pe 22 noiembrie, oferta speciala a eMag va cuprinde 250.000 de produse, acoperind categorii diverse: de la IT, mobile, foto, produse de ingrijire personala si cosmetice, pana la carti, jucarii, Pet-Shop, produse pentru casa si gradina.

“Vrem sa spulberam mitul potrivit caruia Black Friday este doar un prilej de lichidare a stocurilor vechi. Cel putin trei sferturi din produsele pe care eMag le va scoate la oferta au fost lansate in 2013”, spune Iulian Stanciu, care adauga ca vor exista produse care au reduceri si de peste 1.000 euro.

Stanciu a precizat ca eMag are peste 100 de branduri partenere de Black Friday, printre care Asus, Apple, Philips, Samsung, Arctic, Lego, Whirlpool, Electrolux, Acer si altii.

Conform acestuia, daca in anii trecut Apple a fost cam reticenta, anul acesta eMag are peste 1.000 de produse Apple la promotie de Black Friday.

In 2012, eMAG a vandut un produs la fiecare 10 secunde – de la laptopuri la electrocasnice, carti, jucarii sau produse cosmetice – si a livrat 12 milioane de tone de colete in toata tara. In prezent, reteaua de showroom-uri eMag a ajuns la 10 – fiind prezente in Bucuresti, Iasi, Brasov, Ploiesti, Cluj, Timisoara, Constanta, Craiova, Oradea si Galati.

In cazul Flanco, compania a anuntat ca a crescut nivelul total al stocurilor cu 80% in acest an, a inclus in oferta sa de 4 ori mai multe tablete si telefoane, si de 3 ori mai multe televizioare Smart.

Astfel, reducerile la produse electronice, electrocasnice si IT ajung pana la 50%, in timp ce la electrocasnicele mici reducerile sunt de pana la 80%.

Ce vor sa cumpere romanii de Black Friday

Notorietatea evenimentului Black Friday s-a dublat in randul cumparatorilor romani in ultimul an, arata un studiu Daedalus Millward Brown.

Astfel, 7,4 milioane de romani asteapta in acest an cel mai important eveniment de shopping, iar lista cumparatorului de Black Friday cuprinde, in 2013, urmatoarele categorii de produse:

Electrocasnice mici (39,8%)
Haine (22,9%)
Televizoare (15,3%)
Telefoane mobile (10,6%)
Incaltaminte (10,2%)
Laptopuri (10,1%)
Frigidere (5,5%)
Tablete (5,2%)
Masini de spalat (5,1%)
Foto, video (4%)
Ingrijire personal (4%)
Cosmetice (3,9%)