Comisia Europeana se lupta cu cartelul Google

Data: 19/04/2013 | Autor: .

Google_Sign110811202058

Cand vrei sa dai o cautare pe internet, nimeni nu „binganeste”, nici nu „yahooiaza”. Concurenta acuza Google ca profita de pe urma dominatiei si ii indreapta pe internauti catre subsidiare de genul Google Maps sau YouTube.

In 2010, Microsoft si o serie de alte firme mai mici, de exemplu din domeniul intermedierilor turistice sau de pe piata aplicatiilor pentru telefoanele inteligente, au depus la Bruxelles o plangere anti-cartel iar, intre timp, oficialii de la Bruxelles au gasit ca Google este numai bun de plata, scrie Deutsche Welle.

„Google ne-a sugerat o serie de propuneri dar nu a intreprins nici un demers concret”, declara Antoine Colombani, purtator de cuvant al comisarului european pentru Concurenta. Se stie ca gigantul american este dispus sa ofere mai multe linkuri catre concurenta; in schimb, va face in asa fel incat rezultatele proprii sa sara in evidenta. Daca lucrurile vor evolua astfel, internautii din Europa ar putea avea, in curand, alte raspunsuri la cautarile pe Google decat internautii din restul lumii.Cum se intampla asta, ramane un secret pe care Google nu pare dispus sa il scoata la lumina.