Comoara din WC! Deseurile umane contin aur si platina

Data: 24/03/2015 | Autor: .

Comoara din WC! Deseurile umane contin aur si platina

Atunci cand tragem apa la WC, pare ca lasam in urma o adevarata comoara. Cel putin asta sustin cercetatorii de la American Chemical Society (ACS) care au ajuns la concluzia ca deseurile umane valoreaza miliarde de dolari, putand fi folosite in energie, agricultura si, mai nou, in extractia metalelor nobile precum aurul, titanul si platina!

Potrivit unui material publicat in Popular Science, cercetatorul Kathleen Smith a prezentat la National Meeting & Exposition of the American Chemical Society (ACS) un studiu care arata ca deseurile adunate de la un milion de americani contin metale (incluzand aur, argint, titan, zinc etc.) ce valoreaza aproape 13 milioane de dolari.

Daca luam in calcul ca populatia Statelor Unite reprezinta 320 de milioane de oameni, rezulta o adevarata comoara pe care expertii cauta acum metode pentru a o exploata.

In prezent, Kathleen Smith lucreaza impreuna cu U.S. Geological Survey pentru a stabili in ce masura extragerea metalelor rare este posibila si care ar putea fi tehnologia care ar putea transforma rahatul in bani!

Datele adunate pana acum arata ca exista o diferenta intre deseurile produse de oameni, si asta in functie de zona in care locuiesc, de clima si de gradul de poluare.

Interesant este si faptul ca exista deja o companie, Janicki Omniprossor, care a trecut la fapte si care dezvolta o tehnologie care va trasforma deseurile umane in apa potabila si electricitate. Cu ajutorul unei pompe conectate la reteaua de canalizare si, bineinteles, cu o serie de filtre speciale, deseurile sunt transformate in numai 5 minute in apa curata.

Proiectul este sprijinit si de Bill Gates.

Vedeti demonstratia in clipul video de mai jos.