Cum a ajuns Harlem Shake cel mai spectaculos viral din istorie (VIDEO)

Data: 25/02/2013 | Autor: .

harlemshake

Fenomenul “Harlem Shake” face adevarate furori pe youtube. La un search pe baza cuvantului “Harlem Shake”, in acest moment exista peste 100.000 de variante video cu o durata sub 4 minute.


Specialiștii The Bridge™, hub-ul de comunicare multimedia marca GolinHarris, au realizat o analiza a fenomenului.

“Primul video de acest tip a fost incarcat pe YouTube in Australia, iar conform YouTube Trends la 11 februarie existau deja 12.000 de variante, insumand peste 44 de milioane de vizualizari. Rata de creștere la acel moment era de 4.000 de video-uri pe zi, in continua accelerare, și, dupa cateva zile, pe 15 februarie, existau deja peste 40.000 de video Harlem Shake, cu 175 de milioane de vizualizari”, spune Valeriu Ispir, Senior Digital Manager GolinHarris.

Urmariti mai jos clipul original.

Denumirea de Harlem Shake, explica Anca Bundaru, Digital Manager GolinHarris, provine de la celebrul cartier newyorkez cu același nume iar conceptul este urmatorul: filmul, care trebuie sa aiba intre 13 și 15 secunde, prezinta un singur personaj dansand haotic in mijlocul unui grup de oameni impasibili la spectacol, care in secundele urmatoare i se alatura, totul degenerand intr-un adevarat haos, pe mișcarile tipice de Harlem Shake.

De ce acest dans haotic ce pleaca de la un concept ciudat are atat de mult succes, provocand sute de milioane de vizualizari odata ce varianta video este urcata pe YouTube?

Cu o linie de bass puternica, un ritm hipnotic și vocea care canta „con los teroristas”, cu ragetul unui leu pe fundal, conceptul acestui viral a fost primit cu entuziasm și de romani. O cautare “Harlem Shake Romania” genereaza peste 1.100 de videoclipuri incarcate pe Youtube, pana la aceasta data. Harlem Shake-ul romanesc s-a raspandit cu o rapiditate incredibila in toata țara, ajungand pana și in serialul Mo și Foca, al celor de la Creative Monkeyz.

“Este un video care se monteaza ușor, iar dansul il poate pune in valoare și pe cel mai inflexibil dintre inflexibili, fiind ușor de copiat. Este un fel de Macarena al zilelor noastre”, afirma Anca Bundaru, Digital Manager GolinHarris.

Duminica aceasta, in Piata Constituției s-a filmat un nou Harlem Shake, unde au mers toți cei curioși sa traiasca aceasta experiența: pe Facebook, evenimentul a avut o pagina dedicata, Harlem Shake – Romania – București și 400 de oameni și-au anunțat prezența. Duminica a fost deja postat pe YouTube video-ul evenimentului, intitulat Romanian Harlem Shake și in acest moment are peste 9.300 de vizualizari.

Anca Bundaru are o explicație pentru succesul conceptului The Harlem Shake: “Acest dans ciudat cred ca este, la origini, despre ideea de libertate. Despre a simți. Despre exprimarea libera a sentimentelor și despre o cultura vibranta ca cea din Harlem. Dansul acesta nebunesc ajuta oamenii sa simta ceva – excitare, zel, curiozitate – de aceea a strans atația ambasadori care sa-i transporte cauza in toate colțurile lumii. Dar succesul i se datoreaza, in primul rand, naturii umane. Ne place sa ne conectam și sa aparținem unui grup.”