Primul desen animat Angry Birds se lanseaza pe 16 martie (VIDEO)

Data: 27/02/2013 | Autor: .

angrybirdstoons

Compania finlandeza Rovio Entertainment a anuntat ca primul episod al desenului animat bazat pe celebrele personaje din jocul  “Angry Birds” va fi lansat pe 16 martie. Serialul de desene animate va putea fi vazut exclusiv on-line, cate un episod in fiecare weekend.

Serialul va prezenta aventurile celebrelor pasari pe Piggie Island. Episoadele vor putea fi vazute AICI

Urmariti mai jos trailerul serialului.

Rovio a confirmat, totodata, ca lucreaza impreuna cu producatorul animatiei de succes “Despicable Me”, John Cohen si fostul presedinte al Studiourilor Marvel, David Maisel, la un film de animatie 3D bazat pe popularul joc pentru terminalele mobile “Angry Birds”. Filmul va fi lansat insa abia in 2016.

Jocul “Angry Birds” a fost descarcat de peste 1 miliard de ori de la lansarea sa in 2009.

 

De la faliment, la succes. Povestea fenomenului Angry Birds

Pentru firma Rovio, jocul care face furori in intreaga lume a reprezentat colacul de salvare de la faliment. In prezent, game-ul aduce venituri de zeci de milioane de dolari.

In 2009, cand a fost lansat, Angry Birds era privit de creatorii de la Rovio drept ultima sansa pentru a evita falimentul.  Era al 52-lea joc dezvoltat de companie. Din cauza pierderilor financiare, Rovio fusese nevoita sa renunte la 70% dintre angajati.

Cei 12 angajati isi puneau toate sperantele in jocul funny care urma sa devina un adevarat fenomen.

In luna decembrie 2009, jocul aparea pe Apple Store, fiind dezvoltat pentru iPhone. Pentru a promova jocul, Rovio lansa un trailer special pe Youtube ce avea sa atraga 42 milioane de vizualizari.

Succesul avea sa vina instantaneu. Peste 1 milion de oameni descarcau aplicatia platita in prima luna de la lansare. Iar Rovio scapa de faliment si anunta, cu entuziasm, ca se focalizeaza pe dezvoltarea acestuia pentru toate platformele.

Odata cu lansarea aplicatiei gratuite pentru Android, jocul a devenit un fenomen. Potrivit ultimelor date ale companiei, Angry Birds a atras 350 de milioane de download-uri pana in prezent. Milioane de oameni petrec, in total, 300 milioane de minute in jocul care, spun specialistii, a resetat conceptiile invechite privind asteptarile gamerilor din intreaga lume.

“Pana la Angry Birds, cei mai multi dezvoltatori incercau sa dezvolte jocuri tot mai complicate, atat ca story cat si din punct de vedere al graficii”, a declarat expertul John Mathew, de la Game World Magazine.

“Angry Birds a demontrat ca, pana la urma, jocul inseamna fun. Nimic altceva”, a mai spus acesta.

Jocul este, in prezent, disponibil pe 25 de platforme diferite, inclusiv pe Facebook si Chrome.

Interesant este ca, dincolo de jocul in sine, in jurul acestuia s-a dezvoltat o adevarata industrie. Potrivit TechCrunch,  Angry Birds vinde, lunar, peste 1 milion de jucarii din plus si aproape 2 milioane de tricouri inscriptionate.

Angry Birds a ajuns la un asemenea nivel de popularitate incat dezvoltatorii i-au realizat si un clip special, difuzat in timpul Super Bowl 2011, cel mai urmarit eveniment sportiv din Statele Unite, unde un spot poate sa coste si 3 milioane de dolari.