Cum arată noile televizoare Samsung Neo QLED, MicroLED și Lifestyle, lansate astăzi

Data: 6/01/2021 | Autor: .

Samsung și-a prezentat astăzi portofoliul de televizoare Neo QLED, MicroLED și Lifestyle din 2021 în cadrul primului său eveniment virtual First Look înainte de CES 2021.

Samsung Neo QLED

Samsung introduce o cu totul nouă tehnologie de display, Neo QLED, pe modelele sale din gama superioară, atât pentru rezoluția 8K , cât și pentru 4K. Samsung duce astfel tehnologia QLED la nivelul următor, activată printr-o nouă și complexă sursă de lumină, Quantum Mini LED, controlată cu precizie de tehnologia proprie Quantum Matrix și de procesorul Samsung Neo Quantum, un procesor de imagine puternic, optimizat pentru Neo QLED.

Samsung Neo QLED utilizează tehnologia proprie Quantum Mini LED, bazată pe noile LED-uri revoluționare, cu dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional. Tehnologia LED clasică, ce utilizează un pachet pentru a fixa LED-urile în poziție și o lentilă pentru a dispersa lumina, este înlocuită de Samsung cu tehnologia proprie Quantum Mini LED, care utilizează micro-straturi incredibil de subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte. Tehnologia Quantum Matrix permite controlul ultra-precis al miilor de zone de mini-LED-uri asamblate cu desitate ridicată, controlând exact, pentru fiecare zonă, parametrii de imagine – permițându-le spectatorilor să se bucure de conținutul preferat așa cum este menit a fi vizionat.

Samsung Neo QLED mărește scala de luminanță la 12 biți cu 4.096 de pași; acest lucru permite zonelor întunecate să fie si mai întunecate și zonelor luminoase să fie și mai strălucitoare, rezultând o experiență HDR mult mai precisă, dinamică și captivantă. Acest control exact al mini-LED-urilor Samsung, este posibil doar prin utilizarea noului și puternicului procesor propriu Neo Quantum, cu capacități de upscaling mult îmbunătățite. Față de modelele de până acum, care utilizau o singură rețea neurală, prin utilizarea a până la 16 tipare de rețea neurală diferite, fiecare dintre ele coordonată distinct prin tehnologia de up-scale AI și deep learning, procesorul Neo Quantum poate optimiza, la niveluri neatinse până acum, calitatea imaginii la rezoluțiile 4K și 8K, indiferent de rezoluția inițială a conținutului nativ.

Samsung Neo QLED 2021 8K beneficiază de design Infinity One – un ecran aproape fără margini care oferă o experiență de vizionare și mai captivantă într-un design elegant. Cutia Slim One Connect atașabilă în spatele televizoarelor din categoria Neo QLED 8K este un nou sistem de gestionare a cablurilor, care permite o instalare mai ușoară și o estetică mai curată. Neo QLED 2021 8K are, de asemenea, pachete cu mai multe funcții audio premium; Funcția Object Tracking Sound (OTS) Pro, care sincronizează multi-direcțional sunetul cu dinamica imaginilor în mișcare de pe ecran, iar funcția SpaceFit Sound, care analizează acustic arhitectura spațiului în care televizorul este instalat, adaptându-și astfel sunetul emis, pentru o experiență auditivă personalizată, atât pentru ambientul încăperii, cât și pentru tipul conținutului vizionat.

Modelele Samsung Neo QLED 2021, atât 8K, cât și 4K, oferă funcții inteligente care extind rolul televizorului dincolo de cel tradițional, îndeplinind astfel așteptările în continuă schimbare ale utilizatorilor, mai ales atunci când vine vorba de fitness, divertisment și lucrul de acasă.

  • Samsung Health transformă cu ușurință casa într-o adevărată sală de antrenament, iar noua funcție Smart Trainer ne permite să ne corectăm postura corporală în timp real, la fel ca un antrenor personal. În timpul și după antrenament, Smart Trainer oferă feedback privind performanța, ajută la numărarea exercițiilor și estimează caloriile arse. Cu ajutorul instruirii video interactive și prin intermediul asistentului cu comandă vocală Bixby, Samsung Health Smart Trainer personalizează experiența de antrenament la domiciliu la niveluri ridicate.

 

  • Cu ajutorul a două noi caracteristici unice, Samsung oferă cea mai bună experiență de Gaming pe televizor. Super Ultrawide GameView le oferă utilizatorilor opțiunea de joc nu doar în formatul de ecran 21:9, ci chiar și în formatul ultrawide 32:9. Câmpul vizual mai larg le crează jucătorilor avantajul de a nu rata niciun moment al acțiunii. Și Game Bar le permite jucătorilor să monitorizeze și să ajusteze rapid setările esențiale ale jocului – indiferent dacă este vorba de schimbarea formatului de ecran, verificarea întârzierii semnalului de input, sau conectarea unor căști audio. În cele din urmă, FreeSync Premium Pro atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii, astfel încât jucătorii să se bucure de o imagine perfectă pe tot parcursul jocului.

 

  • Cu Google Duo, utilizatorii își pot folosi telefonul pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane – indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează. Cu aplicația pre-instalată Google Duo, puteți efectua apeluri video și fără un telefon mobil, prin conectarea unei camere web opționale, la portul USB al televizorului. Iar dacă alegeți o soluție cu o cameră web inteligentă (opțional), aceasta vă poate urmări mișcările prin încăpere, iar imaginea se va mări și micșora automat, astfel încât să aveți încadrarea corectă, mereu focalizată.

 

  • Funcția PC on TV de pe dispozitivele Samsung le oferă utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor, permițându-le să lucreze și să învețe de acasă prin intermediul ecranului televizorului, cu un mouse si o tastatură. Mai mult, utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente. Utilizatorii pot de asemenea instala cu ușurință aplicația Easy Connection pe computer și prin conectarea acestuia la contul lor Samsung Account – televizorul se va conecta automat la computerul de acasă sau de la birou, transformând munca de acasă într-o adevărată plăcere.

 

Samsung Micro-LED 

Prin noua gamă MICRO LED, Samsung prezintă pentru prima dată tehnologia Micro LED într-un design de televizor pentru uzul consumatorilor – o experiență vizuală uluitoare pe un ecran generos, de ultimă generație.

Disponibil pentru început cu diagonalele 110” (279cm) și 99” (251cm), iar până la sfârșitul anului și în alte dimensiuni mai mici, noua gamă Samsung MICRO LED utilizează ecrane cu 24 de milioane de LED-uri auto-emisive, activate invididual și cu dimensiuni micrometrice, producând culori proprii, contrast infinit și luminozitate uimitor de realiste. Completat de un design Monolith definit de un raport ecran-cadru de peste 99%, experiența de vizionare va fi impecabilă, putându-se admira doar calitatea imaginii uluitoare.

Samsung și-a adaptat inovator funcțiile Smart TV pentru a profita de ecranul generos al noii game MICRO LED. De exemplu, utilizatorii pot folosi funcția 4Vue (Quad View) pentru a viziona confortabil și simultan până la patru surse de conținut diferite pe un singur ecran. Utilizatorii pot conecta mai multe dispozitive externe, de exemplu pentru rula mai multe jocuri simultan sau pentru a urmări tutoriale și demonstrații în timpul jocului – totul la o calitate și magnitudine uimitoare.

Desigur că experiența senzorială auditivă a noului MICRO LED este la fel de captivantă ca și cea vizuală dată de imagine. Cu ajutorul funcției Majestic Sound, acesta oferă un sunet uluitor pe 5.1 canale integrat – oferind în orice încăpere o experiență cinematografică premium.

 

Noile televizoare Samsung Lifestyle

Samsung adaugă noi valențe și dimensiuni gamei sale de televizoare Lifestyle 2021, cu un nou design ce reflectă preferințele și gusturile în continuă schimbare ale utilizatorilor. De la lansarea sa în 2017, cu cele peste 1 milion de unități vândute, The Frame a redefinit rolul televizorului, transformând ecranul în adevarate expozitii de picturi artistice uimitoare.

Samsung The Frame

Versiunea din 2021 perpetuează specificul inovator al The Frame, continuând într-o formă mai fină și elegantă posibilitatea personalizării ramei și conținutului. Noul The Frame este aproximativ de două ori mai subțire în comparație cu modelele anterioare, replicând estetica unei picturi înramate. Noile opțiuni ale ramelor detașabile sunt disponibile acum în cinci culori și două stiluri diferite – Modern și Beveled – pentru a se potrivi cu estetica oricărei încăperi în care se află The Frame.

Printr-un abonament la noul magazin de artă The Frame, utilizatorii se vor putea bucura de peste 1.400 de picturi și opere de artă atent selectate. Noua tehnologie Samsung de auto-selectare bazată pe AI analizează preferințele individuale ale utilizatorilor pentru a recomanda opere de artă potrivite stilului fiecăruia.

Cu opțiuni aproape nesfârșite de personalizare, portofoliul de produse Lifestyle Samsung, precum The Frame, Serif, The Sero, The Terrace și The Premiere adaugă valoare ambientului oricărei locuințe.