Samsung MicroLED TV. Cum arată și ce oferă televizorul de 156.000 de dolari

Data: 10/12/2020 | Autor: .

Samsung a lansat un nou televizor din seria MicroLED TV. După The Wall, televizorul de 292 de inchi prezentat acum doi ani, sud-coreeni au prezentat o variantă ceva mai ,,domestică’’ , un MicroLED TV cu ecran 4k de 110 inchi.

Televizorul poate fi precomandat de astăzi în Coreea de Sud și va fi lansat la nivel mondial în primul trimestru din 2021. MicroLED TV 110 inchi costă 156.400 de dolari, iar sud-coreenii speră să își găsească clienți în Orient, în câteva țări europene și în SUA.

Dezvoltat pe baza tehnologiei MicroLED, televizorul oferă, grație milioanelor de microled-uri conținute de noul display,  o imagine HDR incredibil de clară, cu culori implecabil definite, o luminozitate ireproșabilă și un negru profund, aproape de perfecțiune.

În esență, tehnologia MicroLed utilizează leduri miniaturale într-un număr uriaș, de ordinul milioanelor, pentru a crea ecrane multimedia. Aceste leduri minuscule (verzi, albastre și roșii) au o dimensiune de doar câțiva microni și înlocuiesc fiecare subpixel al ecranului tv.

Un mare avantaj al tehnologiei MicroLed este că se pot obține niveluri de luminozitate mult mai bune decât la OLED iar durata de viață a panoului TV este cu mult mai mare.

Samsung afirmă că tehnologia MicroLED poate oferi până la 100.000 de ore de  funcționare (aprox. 10 ani)

Panourile OLED suferă de diminuare a caracteristicilor în timp datorită faptului că ledurile organice își pierd din calități de-a lungul timpului. La MicroLed nu mai există această problemă. De asemenea, MicroLed poate fi adaptat la o plajă mare de diagonale ale televizoarelor spre deosebire de OLED unde există limitări.

Samsung a anunțat, totodată, că va lansa și alte versiuni de ecran din această gamă, cu diagonale la 70 la 100 de inchi.

Mai mult, spre deosebire de ecranele OLED, această tehnologie nu prezintă riscul de ,,burn-in’’.

Samsung afirmă că noul televizor MicroLED TV oferă o rezoluție 4K, fără a prezenta date despre luminozitate, contrast și rata de refresh. Ne așteptăm, însă, la un refresh de 120 Hz.

Televizorul se remarcă prin marginea extrem de subțire, cu un raport screen-to-body de 99,99%, similar cu cele mai spectaculoase laptopuri din prezent.

Televizorul include un sistem de sunet ‘Majestic Sound System’ pe 5.1 canale, alături de o tehnologie specială, Object Tracking Sound, pentru o experiență audio imersivă.

Samsung MicroLED TV folosește un procesor 4K AI pentru a îmbunătății imaginile preluate, la standardul 4K. În plus, are o funcție, intitulată 4Vue, care ne permite să vedem pe ecran patru imagini diferite în același timp (posturi tv, Netflix, youtube etc.)

Poți vedea, astfel, în același timp, un program de stiri, un meci de fotbal, un film pe netflix și un tutorial pe yotube.