Samsung The Wall. Televizorul modular cu care acoperi un perete întreg

Data: 9/01/2018 | Autor: .

Samsung The Wall. Televizorul modular cu care acoperi un perete întreg

Sud-coreenii de la Samsung prezintă în aceste zile, la CES 2018 din Las Vegas, primul televizor care poate fi personalizat prin intermediul modulelor. Samsung The Wall are o diagonală uriaşă, de 146 de inchi, şi acoperă, în forma lui completă, dimensiunile unui perete de apartament, relatează GadgetReport.ro

Samsung The Wall are la bază tehnologia MicroLED. Ecranul acestuia este format dintr-un număr foarte mare de LED-uri microscopice care emit lumină individual.

Ca şi în cazul televizoarelor OLED, şi în acest caz nu este nevoie tradiţionala iluminare din spate. Fiecare MicroLED emite propria lumină, oferind astfel culori mai bune, un negru mai clar decât televizoarele LCD şi o luminozitate incomparabil mai mare.

Folosind această tehnologie, Samsung The Wall poate fi modificat după preferinţele utilizatorilor. Altfel spus, îi poţi adăuga panouri în aşa fel încât să acopere chiar şi un perete întreg.

De altfel, prototipul Samsung The Wall expus la CES Las Vegas are o diagonală de 146 de inchi. Imaginea este, bineînţeles, una ireproşabilă, la standarde 4K.

Primele televizoare cu tehnologia MicroLED vor debuta pe piaţă în a doua parte a anului, în mai multe dimensiuni. Preţurile nu au fost anunţate însă, cel mai probabil, vor fi de peste 2-3000 de dolari.

Tot la CES 2018 din Las Vegas, Samsung a anunţat şi dezvoltarea unui televizor QLED cu rezoluţia 8K, replică la lansarea de către LG a primului OLED 8K de 88 inchi.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că noile gadgeturi 8K, care vor debuta pe piaţă în următorii 2-3 ani, vor oferi o imagine cu adevărat incredibilă, de 16 ori mai clară decât cea furnizată de un televizor Full HD.