Samsung DRVLINE. Cum vor sud-coreenii să revoluţioneze industria auto

Data: 9/01/2018 | Autor: .

Samsung DRVLINE. Cum vor sud-coreenii să revoluţioneze industria auto

Sud-coreenii de la Samsung au anunţat lansarea unui dispozitiv care va permite ca orice maşină să devină autonomă, cu alte cuvinte să se conducă singură. Botezat Samsung DRVLINE, sistemul auto a debutat în aceste zile la salonul de tehnologie CES 2018 din Las Vegas, relatează GadgetReport.ro

Spre deosebire de soluţiile all-inclusive dezvoltate de alte companii, Samsung DRVLINE este o platformă hardware şi software complet costumizabilă. Cu alte cuvinte, în funcţie de solicitările producătorilor auto dar şi a şoferilor, aceasta va putea fi adaptată nevoilor acestora.

Primul Samsung DRVLINE, prezentat în aceste zile la CES Las Vegas, include o cameră inteligentă capabilă să citească liniile de demarcaţie de pe străzi şi să avertizeze şoferul atunci când iese de pe traseu. Sistemul permite, totodată să adapteze viteza maşinii în funcţie de condiţiile de drum şi să evite accidentele, inclusiv să protejeze pietonii.

Platforma, dezvoltată împreună cu Harman, companie pe care sud-coreenii au preluat-o anul trecut, va fi prima de acest tip conectată la internet 5G şi va comunica, bineînţeles, cu telefonul mobil şi alte gadgeturi inteligente dezvoltate de Samsung.

Cu alte cuvinte, de pe telefon, tabletă sau de pe ceasul Gear, prin intermediul unei aplicaţii dedicate, vom putea afla în ce stare se află maşina (de la nivelul de carburant la problemele tehnice) iar, în viitor, chiar o vom putea chema din parcare sau îi vom stabili traseul de urmat.

Young Sohn, chief strategy officer la Samsung, a declarat că ţinta este de a transforma orice maşină într-una autonomă.

Primul Samsung DRVLINE va debuta pe piaţă anul viitor, la un preţ încă neanunţat.