HUF HAUS propune o casă realizată exclusiv din sticlă securizată

Data: 9/01/2018 | Autor: .

HUF HAUS propune o casă realizată exclusiv din sticlă securizată

Compania germană HUF HAUS a lansat prototipul unui nou de locuință, realizată aproape integral din sticlă securizată. Proiectată de arhitectul Alexander Huf, casa are un acoperiș tip fluture și nu are nevoie de întrerupătoare, ci integrează o serie de tehnologii de ultimă generație care o transformă într-o casă inteligentă, relatează Gadgetreport.ro

Prototipul a fost construit în satul HUF din Hartenfels, Germania. Casa este realizată exclusiv din sticlă securizată, printr-o nouă procedură aflată în proces de brevetare. Rezultatul a peste șase ani de cercetări și teste, metoda constă în integrarea pieselor din sticlă prin proceduri mecanice, fără a folosi adezivi, în construcția caselor pe structură de lemn.

„Împreună cu Universitatea Forțelor Armate Federale din München, cu biroul de inginerie structurală Winkens și cu furnizorul nostru Glas Schneider, am dezvoltat, prin acest conector mecanic, un produs unic, care, spre deosebire de încastrarea cu adezivi folosită până în acest moment pe piață, nu permite niciun fel de modificări de rezistență odată cu trecerea timpului”, a adăugat Christoph Schmidt, membru în echipa de conducere a HUF HAUS.

Noul prototip de casă HUF HAUS poartă numele „Ausblick”, care s-ar traduce prin „perspective”, și prezintă o serie de tehnologii de ultimă generație care o transformă într-o casă inteligentă.

Casa este încă în faza de cercetare și va oferi informații prețioase despre rezistența la uzură și capacitatea de încărcare a acestui tip complex de structură realizată exclusiv din grinzi și sticlă.

Evaluările sunt realizate cu ajutorul unor dispozitive speciale montate pe fațada de sticlă, care măsoară cele mai mici mișcări ale acesteia, precum și pe cele ale clădirii în general. Datele astfel colectate sunt comparate în timp real și cu informațiile despre vreme și condițiile climatice, ceea ce permite o evaluare exactă a influențelor exercitate asupra construcției din exterior.

Clienții interesați de achiziția unei case HUF poate merge într-un tur ghidat al noii locuințe încă din faza de construcție a acesteia în satul HUF din Hartenfels. Deschiderea oficială va avea loc în primăvara anului 2018.

Casele HUF sunt disponibile și în România, iar primele două case de prezentare din țara noastră, ART și MODUM, pot fi vizitate în ansamblul rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat lângă Balotești.

HUF HAUS este liderul de piață în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidențiale, precum și comerciale), dintre care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial.