Amazon Go, deschis oficial. Cum arată supermarketul viitorului

Data: 24/01/2018 | Autor: .

Amazon Go, deschis oficial. Cum arată supermarketul viitorului

Amazon a lansat,  în Seattle, Amazon Go, primul supermarket din lume  în care nu există casieri, iar clienţii îşi iau alimentele şi celelalte produse de pe rafturi şi pot pleca fără să stea la niciun fel de coadă, relatează GadgetReport.ro

Amazon Go foloseste camere pentru a identifica fiecare client si produsele pe care le cumpara. Clienţii sunt, ulterior, taxaţi prin intermediul contului lor Amazon.

Camerele montate pe plafon functioneaza cu senzori pe rafturile magazinului si pot simti si inregistra atunci cand este luat un articol de pe raft, chiar daca acesta este pus inapoi.

Amazon Go este un doar experiment, cel puţin pentru moment. Compania nu a anunţat planurile de extindere însă un lucru este sigur – aşa arată viitorul hipermarket.

Amazon s-a extins de câţiva ani şi în segmentul de retail clasic, dupa achizitionarea lantului Whole Foods. Ulterior a lansat şi 10 librării sub sigla Amazon Books.

Extinderea în retailul clasic s-a dovedit profitabilă pentru Amazon, dovadă profitul de 1,28 miliarde de dolari obtinut din reţeaua Whole Foods, care are peste 460 de magazine in SUA, Canada si Marea Britanie.