Cum va arăta noua Dacia Logan 3. Schimbările sunt spectaculoase

Data: 17/02/2020 | Autor: .

Cum va arăta noua Dacia Logan 3. Schimbările sunt spectaculoase

Dacia pregătește lansarea, în acest an, a celei de-a treia generații Dacia Logan. Noul model, care ar urma să fie lansat cel mai probabil la toamnă, la Salonul Auto de la Paris, va institui un nou concept auto – așa numita ,,limuzină low-cost’’, modelul Dacia Logan 3 urmând să ofere un look demn de gama medie, cu caracteristici importate de la Clio și mai ales de la Megane, la un preț bineînțeles semnificativ mai mic, relatează GadgetReport.ro

Dacia Logan 3 era programată, initial, să fie lansată în 2019, împreună cu noul Sandero. Momentul a fost amânat pentru că a fost nevoie de schimbări semnificative la fabrica din Mioveni, pentru ca noile generații să treacă la a treia generație a platformei CMF-B, pe care au fost dezvoltate și modelele Renault Clio și Captur, dar și noul Juke.

Platforma CMF-B a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Francezii au investit, în ultimele luni, câteva zeci de milioane de euro în retehnologizarea uzinei care ar urma ca, din acest an, să poată produce 406.000 autovehicule pe an, de la circa 350.000 în 2019.

Așa s-a ajuns ca lansarea comercială a noului model Dacia Logan 3 să fie amânată pentru toamna lui 2020, la opt ani după actuala generație.

DACIA LOGAN 3, LIMUZINA LOW-COST

Noul model Dacia Logan 3 este prezentat de presa de specialitate, mai în glumă, mai în serios, drept prima limuzină low-cost. Asta pentru că mașina va aduce foarte mult cu modelul Megane 4.

În baza pozelor „spion” cu mașina aflată în teste, ruşii de la Kolesa.ru au încercat să contureze versiunea de serie a viitoarei generaţii ce va fi vândută în Rusia drept Renault Logan, iar în Europa cu sigla Dacia.

Astfel, din imaginile randate de ruși rezultă că viitorul Logan va avea un look ceva mai fluent, cu o caroserie mai alungită și faruri mai înguste, cu elemente LED preluate de la noul Clio, dar simplificate la maxim pentru a i se menţine preţul accesibil.

Și la interior vor fi câteva modificări semnificative, nefiind exclusă apariția unui display touchscreen.

La capitolul motorizare, Dacia Logan 3 va include motoare convenționale alimentate cu benzină, motorină și GPL, printre care un benzinar TCe de un litru și 75 CP, un altul de 1.3 litri şi un turbo diesel dCi de 1.5 litri și 85 CP, cel mai probabil pregătite pentru Euro 7.

Vor fi și variante „mild-hybrid”, mai scumpe, dar absolut necesare pentru ca producătorul să nu fie penalizat pentru neîndeplinirea normelor de depoluare impuse în Europa.

Nu este exclus ca, în funcție de strategia francezilor, să vedem și un Logan 100% electric, mai cu seamă că aceștia au tehnologia și o vor introduce, în curând, pe noua Dacia City.

În materie de tehnologie, Dacia Logan 3 va primul model care va include în standard sisteme de siguranţă activă, precum cel de monitorizare a marcajului şi indicatoarelor rutiere, dar şi de frânare automatizată de urgenţă.

În privința prețurilor, noua Dacia Logan 3 va porni de la 9.000 de euro, în versiunea de bază, iar modelul full option ar urma să coste 15.000 de euro.