Cum arata noul Nissan Qashqai 2014 (VIDEO)

Data: 8/11/2013 | Autor: .

nissan-qashqai 2014Nissan Qashqai a ajuns la cea de-a doua generație. Japonezii au prezentat ieri modelul ce urmeaza sa intre in producția de serie din 2014.

Noul Qashqai este cu 49mm mai lung decat actualul model, iar inaltimea si latimea au fost redimensionate, masina dobandind o alura mai dinamica.

Gama de motorizari cuprinde doua versiuni diesel, de 1,5 și 1,6 l, preluate de laRenault. Acestea dezvolta 110 și, repsectiv, 130 CP. Exista și doua motorizari pe benzina. Cea mai mica, de 1,2 l, este aceeași ca și pe Dacia Duster, insa ofera in cazul lui Nissan Qashqai doar 115 CP, in timp ce varful gamei este un motor pe benzina de 1,6 l, ce ofera 150 CP, relateaza AMSONLINE

Noul Nissan Qashqai va fi primul model comercializat bazat pe noua platforma CMF (Common Module Family) produsa de Alianta Renault-Nissan.

Tehnologia Safety Shield include acum si Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support si Traffic Sign Recognition, alaturi de alte cateva sisteme de asistenta. Spre exemplu, Intelligent Park Assist (Asistenta Inteligenta la Parcare) ar trebui, cel puțin in teorie, sa elimine stresul manevrelor de parcare.