Cum arata primele televizoare 8K, cu ecrane 3D care nu mai au nevoie de ochelari (VIDEO)

Data: 8/01/2014 | Autor: .

sharp

Sharp prezinta la CES 2014 prototipul ecranului 3D 8K de 85 de inchi, conceput în parteneriat cu Phillips și Dolby. Cel mai notabil este că acest model 3D elimină ochelarii speciali, prin urmare utilizatorii se pot bucura cu ochiul liber de o imagine 3D.

Sharp devine astfel primul brand care iese la rampă cu această tehnologie superinovativă capabilă de o rezoluție  de 7680 x 4320 pixeli.

În traducere, de 16 ori rezoluția unui model HDTV. 8K poate reda în premieră absolută un nivel incredibil al detaliilor și imagini de înaltă calitate.

Tot la CES, Sharp prezinta Quattron Pro (Quattron+), a doua generație a tehnologiei bazate pe patru culori în care pe lângă consacratul RGB, Sharp a adăugat pixelul galben. Aceste modele pot reda o imagine cu o rezoluție de 2,5 ori mai mare decât cunoscutul Full HD, altfel spus poate afișa imagini inclusiv 4K, gratie tehnologiei Upscaler care transformă sursele de rezoluție mică sau Full HD până la o rezoluție 4K.

Sharp prezinta și gama completă a modelului AQUOS Full HD și Ultra HD, inclusiv modelel cu rezoluție începând de la 1080p până la 4K Ultra HD, care oficial vor fi lansate în Europa la sfârșitul anului 2014.

Playerul universal compatibil WiSA

Sharp Electronics a prezentat la CES 2014 și playerul universal SD-WH1000U, primul sistem de acest gen compatibil WiSA (Wireless Speaker Audio). Playerul este primul dispozitiv care transmite sunet necomprimat la o frecvență 24-bit/96kHz și video Full HD la o rezoluție de 1080p și totul fără fir. Dispozitivul a primit deja la CES 2014 premiul pentru inovație și design la categoria High Performance Home Audio.

Sharp a lansat si o linie nouă de sisteme audio în 2014, capabile să scoată maxim din conectivitatea oferită via Bluetooth sau NFC, integrate acum pentru o oferi o experiență audio acasă de neuitat.

Sistemul audio include cinci produse echipate toate cu Bluetooth: un speaker wireless, două sound bars, un microsistem și un dispozitiv de execuție. Totodată, Sharp a prezentat și trei produse care permit cu ușurință conectarea la tehnologia NFC. Este vorba despre GX-BT7, un sistem cu speaker și Bluetooth, fără fir; HT-SB602, un sound bar echipat cu NFC și Bluetooth; DK-KP85P, un microsistem echipat și el cu Bluetooth cu un dock de luminare, facilitate de playback via USB, CD drive, audio input și cu AM/FM tuner; XL-HF202P, un sistem de execuție cu Bluetooth.
Urmariti in clipul video de mai jos toate produsele prezentate mai sus, in cadrul conferintei SHARP de la CES 2014.