Cum arata sistemul de navigatie Android Auto (VIDEO)

Data: 27/06/2014 | Autor: .

android-auto-gadgetreport

Google a lansat miercuri, in cadrul conferintei I/O 2014, sistemul de navigatie si multimedia Android Auto, cu ajutorul caruia soferii vor putea sa se ghideze in trafic si sa isi optimizeze comunicarea in si offline.

Ce noutati aduce Android Auto fata de celelalte platforme multimedia auto? In primul rand o interfata de navigatie optimizata pentru comenzi vocale, bazata pe Google Maps.

Setarea traseelor, informatiile din trafic, alertele, toate au fost dezvoltate cu Google Now pentru a fi redate la un nivel optim pentru sofer, de la comenzile vocale la vocile care prezinta datele.
Intreaga platforma este, astfel, optimizata pentru doua lucruri esentiale – sa te ajute sa te descurci in trafic si sa iti asigure ambianta necesara, oferindu-ti posibilitatea de a cauta, vocal, piesele pe care vrei sa le asculti de pe internet.

Mai mult chiar, Android Auto iti va invata preferintele muzicale si te va ajuta sa gasesti muzica ce-ti place, prin Google Play Music.

Android Auto se va conecta, bineinteles, la smartphone si tableta, astfel ca iti va reda mesajele, fie ca e vorba de SMS-uri, emailuri si chiar statusuri de pe retelele de socializare.
In plus, iti va aminti lucrurile importante pe care le ai in agenda, gratie sincronizarii cu calendarul de pe tableta sau telefon.

Iar daca vei primi un apel in timp ce te afli la volan, vei putea sa dictezi sistemului preluarea apelului sau blocarea acestuia, insotit de un mesaj de tip SMS.

Cei de la Google afirma că Android Auto reprezinta viitorul in industria auto. Au deja acorduri cu 25 de producatori de automobile din Open Automotive Alliance pentru implementarea platformei software.
Iar primele masini cu Android Auto ar urma sa fie lansate pana la finele anului.

Detalii despre Android Auto vedeti in clipul video de mai jos,prezentate de seful proiectului Google Automotive, Andrew Brenner.