Cum faci telefonul cu Android mai rapid. Setările esențiale

Data: 7/10/2020 | Autor: .

Dacă aveţi un telefon sau o tabletă cu Android şi sunteţi nemulţumiţi de modul în care se mişcă sistemul de operare, există câteva trucuri simple care vă pot aduce o experienţă mai bună.

Sistemul de operare Android are câteva setări ascunse pe care, dacă le accesaţi, veţi observa o îmbunătăţire semnificativă de operare.

Pentru asta trebuie să intraţi Settings si apoi in About phone. Apasati de șapte ori pe Build number până ce telefonul vă prezintă mesajul „you’re a developer”.

None animated GIF

După acest pas, intraţi în Settings, iar apoi în meniul Developer options.Derulaţi meniul până la
Window animation scale, Transition animation scale si Animator duration. Reduceti la fiecare scala de la 2X la OFF su 0,5x.

cum setezi viteza android-ului

În plus, puteţi activa opţiunea de a închide toate aplicaţiile atunci când ieşiţi din ele.

Daţi un restart la telefon şi veţi vedea că telefonul o să se mişte mai repede.

Mare atenţie. Nu umblaţi la alte setări, pentru că riscaţi să daţi peste cap sistemul de operare.

În cazul în care Android-ul vă dă erori, cel mai bine este să reveniţi la setările din fabrică. Aveţi un buton dedicat în Settings.

Actualizează aplicațiile și sistemul de operare

Update-urile îmbunătățesc adesea performanța device-ului, astfel că este esențial ca aplicațiile și sistemul de operare să fie „la zi”. Așa că primul pas este să intri în setări și să vezi dacă nu există un update pentru telefonul tău.

Un alt pas este să renunți la aplicațiile pe care nu le folosești. Multe dintre ele rulează în background și îți afectează memoria telefonului. Ține pe telefon doar aplicațiile pe care le folosești uzual.

Pe de altă parte, renunță la widget-uri și wallpaper-urile live. Chiar daca arata bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, stiri, update-uri de Facebook etc., consuma resurse importante, iar performanta telefonului tau va avea de suferit. Daca nu ai un smartphone de ultima generatie, ar fi bine sa pastrezi ecranul curat, fara prea multe aplicatii care necesita actualizari tot timpul.

Daca ti-ai pus o adresa de email pe telefon, ar fi bine sa dezactivezi sincronizarea automata. La fel si in cazul Facebook-ului si a celorlalte programe precum Skype, Yahoo Messenger etc. E mult mai eficient sa iti faci update-urile doar atunci cand ai nevoie de ele. Altfel o sa iti consume resurse importante, mai ales daca folosesti internetul mobil.

Pentru a evita infectiile malware, ar fi bine sa ai grijă de telefonul tău:

• Nu activati optiunea „instalati aplicatii din surse terte”
• Instalati numai aplicatii de pe canalele oficiale
• Cand instalati aplicatii noi, fiti atenti la drepturile pe care le solicita
• Utilizati o solutie antivirus