Cum funcţionează pilotul automat de pe Tesla

Data: 21/11/2016 | Autor: .

Cum funcţionează pilotul automat de pe Tesla

Producătorul de automobile electrice Tesla a lansat un nou clip video în care prezintă noi imagini cu un automobil care se conduce singur. De această dată, vedem cum reuşeşte maşina să se descurce prin trafic, cu ajutorul senzorilor şi camerelor video inteligente, relatează GadgetReport.ro

În clipul video, randat la o viteză sporită, pentru a surprinde întreaga experienţă de şofat, vedem cum automobilul Tesla reuşeşte să se descurce în trafic, indiferent de problemele apărute.

Pilotul automat sau „sistemul de condus autonom”, aşa cum îl prezintă Tesla, va fi disponibil pe toate automobilele companiei aflate în producţie, a afirmat Elon Musk, fondatorul companiei.

Într-un alt clip video, lansat recent şi prezentat de GadgetReport.ro, vedem un automobil Model 3 care se conduce singur prin trafic, fără niciun fel de ajutor din partea şoferului.

Pilotul automat îşi duce proprietarul la sediul companiei, iar apoi efectuează o parcare laterală, o manevră pe care puţini şoferi ştiu să o facă corect.

Clipul video, filmat cu mai multe camere, inclusiv cu o dronă, este însoţit de o coloană sonoră asigurată de piesa „Paint It Black” a trupei Rolling Stones.

Model 3 va fi produs şi în Europa! Ajunge şi în România?

Model 3 este una dintre cele mai aşteptate maşini din istoria industriei auto. Tesla a primit peste 800.000 de comenzi din întreaga lume pentru maşina intrată deja în producţie în SUA.

GadgetReport.ro relata, recent, că Ministrul Mediului şi Energiei din Franţa a propus companiei Tesla să preia platforma centralei nucleare din Fessenheim, din nord-estul Alsaciei, acolo unde ar putea fi construită Tesla Model 3 pentru piaţa europeană.

Ministrul francez Ségolène Royal a declarat că speră ca Tesla să îşi dezvolte în Alsacia o fabrică de automobile electrice. Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a declarat încântat de locaţie, mai cu seamă că aceasta se află lângă malul Rinului, la graniţa cu Elveţia şi Germania, afirmă Jalopnik.

Pentru a convinge şi mai mult compania Tesla să vină în Franţa, autorităţile locale au realizat inclusiv un clip de promovare, pe care îl puteţi vedea mai jos.

Dacă va produce deja celebrul automobil Tesla Model 3 în Franţa, asta înseamnă că şansele ca acesta să fie vândut şi în Europa cresc foarte mult.

Nu este exclus ca, pe măsura dezvoltării reţelei de staţii de încărcare la nivel european, Tesla Model 3 să devină un model popular şi în Europa, iar primele modele să fie produse în 2017.

În plus, ar fi un pas în plus ca maşina să ajungă şi pe piaţa românească la un preţ cât mai aproape de cei 35.000 de dolari cât costă în SUA.

GadgetReport.ro relata, recent, că dacă modelul va ajunge în România, cel mai probabil în 2018, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului o oferă la achiziţia unui autoturism electric, alături de tichetele Rabla şi ecobonusuri.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde.

Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri. Dincolo de varianta clasică, cu tracţiune pe spate, Tesla promite şi un automobil cu tracțiune integrală care va costa, bineînţeles, ceva mai mult.