Cum functioneaza Smart TV pe televizoarele Philips

Data: 29/02/2012 | Autor: .

 Philips va aduce in curand in Romania cele opt serii de televizoare (3500, 4000, 5000, 5500, 6000, 7000, 8000) cu Smart TV. Pentru cei care nu stiu, aceasta arata ca un menu din care poti sa selectezi, cu telecomanda, diverse functii si aplicatii, cele mai multe rulate de pe internet.

Noua interfata are un design simplu si permite utilizatorilor sa acceseze rapid toate aplicatiile favorite, prognozele meteo, internetul sau recomandarile video personalizate.

Functia Smart TV se bazeaza pe o arhitectura de tip cloud, astfel incat toti utilizatorii televizoarelor Philips cu aceasta tehnologie vor avea acces automat la noua versiune a ecranului de start.

Interfata grafica a ecranului de start ofera acces printr-o singura atingere de buton la cele mai frecvent utilizate functii ale serviciului Smart TV. Meniul din partea superioara a ecranului contine prognoza meteo locala, data si ora.

Latura stanga a ecranului este rezervata redarii TV in direct sau redarii unei surse externe, astfel incat utilizatorul sa nu piarda programele preferate in timp ce utilizeaza optiunile Smart TV. In partea dreapta a canalului TV, utilizatorii vor gasi de acum recomandari personalizate pentru aplicatii, emisiuni TV, reluari si Video-on-demand. In partea inferioara a ecranului se regasesc aplicatiile favorite ale utilizatorului, care pot fi repozitionate individual.

In prezent sunt disponibile peste 500 de aplicatii, insa Philips promite cresterea numarului acestora. Aflati mai multe detalii din comunicatul de presa de mai jos.

 

Bucuresti, Romania – Philips va impulsiona piata divertismentului digital printr-o gama noua, extinsa de televizoare cu functia  Smart TV. Sapte din cele opt serii de televizoare (3500, 4000, 5000, 5500, 6000, 7000, 8000), pe care Philips le va aduce pe piata romaneasca, vor beneficia de aceasta functionalitate. Experienta utilizatorului se imbogateste de acum gratie unui ecran de start personalizat cu un design nou si navigarii mult mai intuitive.

 

60% dintre utilizatori acceseaza  Smart TV de cateva ori pe zi

“Intrucat intreaga infrastructura Smart TV este acum functionala (latime mare de banda pentru acces internet, continut in cloud, televizoare, aplicatii, acceptarea tehnologiei de catre utilizatori), ne asteptam la o crestere rapida a utilizarii acestei functii”, sustine Pieter Vervoort, Vicepresedinte si Director al Diviziei Strategie de produs & Smart TV. In prezent, peste 60% dintre utilizatorii activi ai Philips Smart TV acceseaza functia de peste 50 de ori pe luna.

 

Smart TV oriunde in caminul tau

Odata cu disponibilitatea functiei Smart TV si la modelele de televizoare cu diagonala mica, incepand de la 48 cm (19’’), utilizatorii pot beneficia acum de televiziune care include si acces la continut digital oriunde in casa. “Continutul si aplicatiile din universul digital nu mai sunt de acum doar apanajul utilizatorilor cu modele de televizoare premium, ci au devenit accesibile si celor cu un buget mai redus”, afirma Vervoort.

 

Personalizarea si usurinta in utilizare sunt esentiale

Usurinta in utilizare este vitala pentru Smart TV; de aceea, Philips a imbunatatit ecranul de start al modelelor cu Smart TV, introducand o interfata usor de utilizat si crescand oferta de servicii. Aceste elemente le permit utilizatorilor sa acceseze rapid toate aplicatiile favorite, prognozele meteo, internetul sau recomandarile video personalizate. Functia noastra Smart TV se bazeaza pe o arhitectura de tip cloud, astfel incat toti utilizatorii televizoarelor Philips cu aceasta tehnologie vor avea acces automat la noua versiune a ecranului de start.

 

Ecran de start usor de utilizat

Interfata grafica a ecranului de start ofera acces printr-o singura atingere de buton la cele mai frecvent utilizate functii ale serviciului Smart TV. Meniul din partea superioara a ecranului contine prognoza meteo locala, data si ora. Latura stanga a ecranului este rezervata redarii TV in direct sau redarii unei surse externe, astfel incat utilizatorul sa nu piarda programele preferate in timp ce utilizeaza optiunile Smart TV. In partea dreapta a canalului TV, utilizatorii vor gasi de acum recomandari personalizate pentru aplicatii, emisiuni TV, reluari si Video-on-demand. In partea inferioara a ecranului se regasesc aplicatiile favorite ale utilizatorului, care pot fi repozitionate individual.

 

Sprijin pentru dezvoltatorii de aplicatii

Cu toate ca in prezent sunt disponibile peste 500 de aplicatii, intentionam sa ne largim oferta Smart TV. In acest scop, Philips a lansat un portal dedicat partenerilor (www.yourappontv.com), prin intermediul caruia dezvoltatorilor le sunt furnizate kit-urile pentru dezvoltarea aplicatiilor soft (SDK), informatiile si sprijinul necesar dezvoltarii de aplicatii Smart TV.