Cum s-a imbogatit PSY din ‘Gangnam Style’ (VIDEO)

Data: 6/12/2012 | Autor: .

Cantaretul sud-coreean PSY s-a imbogatit de pe urma hitului Gangnam Style. Potrivit The Associated Press, artistul va castiga in acest an peste 7,9 milioane de dolari din contractele de difuzare, publicitate si aparitiile la concerte si spectacole TV.

Gangnam Style, viralul acestei toamnei, a devenit cel mai vizualizat clip din istoria Youtube. Videoclipul cantaretului sud-coreean PSY a fost vizualizat de 891 milioane de ori pe Youtube, cu doua milioane de vizualizari mai mult decat clipul “Baby” a lui Justin Bieber care a dominat pana acum clasamentul Youtube.

Potrivit AP, PSY va castiga cei mai multi bani din publicitate, peste 4,6 milioane de dolari. Piesa acestuia este deja prezenta in mai multe clipuri publicitare.

De pe Youtube, Psy va aduna 870.000 dolari din publicitatea asociata clipului video. Asta inseamna un castig de 0.001 dolari pe vizionare.

O alta sursa importanta de venit este iTunes. Cei care au descarcat piesa au adus in buzunarele cantaretului 2,4 milioane de dolari.

Videoclipul artistului sud-coreean Psy a devenit, rapid, un hit in Asia, Europa si Statele Unite. Evident nu versurile au atras atentia, nici macar melodia in sine. A facut furori coregrafia.

Stilul rapper-ului asiatic a fost rapid copiat pentru parodii, exercitii de multime si chiar de vedete, printre care si Madonna.