Cum îți conectezi telefonul sau tableta la televizor

Cum îți conectezi telefonul sau tableta la televizorDacă ai un smartphone sau o tabletă şi vrei să le conectezi la televizor, nimic mai simplu. Trebuie să urmezi câţiva paşi, dacă ai un smart tv, sau să îţi cumperi un dongle, un gadget care face televizorul să devină inteligent şi să comunice, prin wireless, cu gadgeturile tale.

Conectarea prin cablu prin HDMI

Partajarea ecranului prin cablu este realizată de regulă folosind standardul MHL (Mobile High-Definition Link), folosit de majoritatea smartphone-urilor. Standardul conectează portul microUSB al telefonului la portul HDMI al TV-ului.

Avantajul acestei conexiuni constă în faptul că telefonul se încarcă în timpul conectării. Pentru conectare este nevoie de un adaptor MHL, care de regulă trebuie achiziționat separat. Il gasesti AICI, la pretul de 129 de lei. Nu mai trebuie decat sa dai din telecomanda pe HDMI-ul auxiliar si vei vedea continutul de pe telefon sau tableta pe televizor.

Standardul SlimPort este practic identic cu MHL, fiind folosit însă de doar câteva modele de telefoane sau tablete, cum ar fi LG sau Nexus. De asemenea, este nevoie de un adaptor SlimPort, la fel ca și în cazul MHL.Il găseşti AICI la preţul de 100 de lei.

Conectarea wireless

Pentru partajarea wireless iti trebuie, bineinteles, un router wireless. Conexiunea dintre telefon si televizor poate fi realizată folosind Miracast / Wi-Di, tehnologii pe care trebuie să le aibă ambele dispozitive.

În general, toate televizoarele smart au această funcție. Pe de altă parte, în cazul în care nu avem un televizor inteligent, există variante de adaptoare, astfel încât să putem face mirroring pe ecranul mare.

Samsung AllShare Cast Dongle, un dispozitiv compatibil doar cu anumite modele de Samsung, se conectează la mufa HDMI a televizorului. Astfel, ecranul telefonului va fi redat pe cel al TV-ului.

Un dispozitiv universal, compatibil cu Android și IOS, este Google Chromecast, a cărui funcție de mirorring este însă suportată doar de dispozitivele Android mai noi, restul telefoanelor având posibilitatea de a transmite la televizor doar conținut multimedia, fără însă a face mirroring. Chromecast-ul îl poţi cumpăra de AICI pentru 175 de lei si se instalează in HDMI-ul televizorului.

Poti folosi si alte gadgeturi, precum Intel Compute StickLenovo Cast,sau cele de la Tronsmart, care transforma orice televizor intr-unul smart, cu Android, pentru numai 250 de lei.

Dacă vă doriţi cea mai noua consola de la Tronsmart, va recomandam modelul Tronsmart-MXIII. Il gasiti pe Geekbuying.com, la pretul de 70 de dolari, adica 280 de lei.

Vine cu un procesor A9, 2 GB de RAM,  LAN Gigabyte si Android 4.4.2.  Comenzile vin fara probeme in Romania, in cateva zile, pentru ca au un depozit in Spania. Il puteti cumpara de AICI.