iRobot a lansat Roomba 980. Cel mai inteligent aspirator robot

Data: 26/09/2015 | Autor: .

rommba-980-navigation-9

Dacă te-ai săturat să dai cu aspiratorul şi să ştergi praful din casă, o variantă excelentă poate fi noul aspirator robot Roomba 980. Poţi să îl programezi cu telefonul şi îşi face singur treaba, fără să fie nevoie să stai după el.

Spre deosebire de generaţiile anterioare, iRobot afirmă că noul Roomba 980 este mult mai eficient pentru că îşi stabileşte singur o hartă a casei, cu ajutorul unui GPS (vSLAM) şi a tehnologiei ARCT (Adapt Responsive Cleaning Technology).

rommba-980-navigation-8Astfel că, ajutându-se de senzorii de proximitate, Roomba 980 reuşeşte să cureţe eficient întreaga casă, fără să mai treacă printr-un loc în care a mai curăţat deja.

Noul aspirator se conectează la reţeaua Wi-Fi, astfel că îl poţi controla cu aplicaţia dedicată şi să îi stabileşti chiar şi un program săptămânal. Roomba 980 va pleca singur din staţia de încărcare, va face curăţenie şi apoi se va retrage la încărcat, semnalându-ţi atunci când trebuie să îi cureţi compartimentul în care adună mizeria şi praful.

iRobot afirmă că Roomba 980 are o autonomie de două ore, astfel că poate curăţa fără probleme o casă cu cel puţin 4-5 camere.

rommba-980-navigation-1

Roomba 980 va fi vândut pe piaţa europeană începând de luna viitoare la preţul de 899 de dolari.
Cum funcţionează, află din clipul video de mai jos.